Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Elfog törlődni az adótartozásom?

Elfog törlődni az adótartozásom?

Figyelt kérdés
Van 2018-2019 évi adótartozásom ami egészen felment, mostanra 300 ezer ft nál jár, amikor bementem megkérdezni a navtól hogy miért kérik a 2020-2021 es évekre is mikor akkoriban dolgoztam 2 cégnél is 6 és 8 hónapot, és akkor mondta hogy csak a 2018-2019 es évre van ez a 300 ezer, akkor nem értem a levélben miért volt feltüntetve.. na ugye most elintéztem az ingyenes tb-t mivel nem dolgozom és iskolába fogok járni, a kérdésem az lenne hogy 5 év után elfog törlődni elévül vagy ez a 300 ezer csak megy megy felfele kamatozik?

2022. júl. 13. 21:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog eltörlődni, gondoskodnak róla, hogy ne évüljön el.
2022. júl. 13. 22:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyre magasabb lesz az összeg a kamatok miatt. NEM ÉVÜL EL, fizesd ki minél elöbb.
2022. júl. 13. 22:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Megmarad és szépen fial.
2022. júl. 14. 00:48
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"na ugye most elintéztem az ingyenes tb-t "

A rászorultság miatti mentesítés nem visszamenőleges. Tehát az előtte felhalmozott tartozás ettől nem fog eltűnni, csak innentől kezdve nem íródik elő még több.

Az adótartozás általános elévülési ideje 4 év. Ha végrehajtást indítanak egy hátralék behajtása érdekében, akkor ez a 4 év 6 hónappal meghosszabbodik.

Ha Neked megállapították a rászorultságodat a kormányhivatalban, akkor nyugodtan kérvényezd a NAV-nál, hogy az addig felhalmozott hátralékod (ha egészségügyi szolgáltatási járulékból adódik) méltányosságból engedjék el. Csatolod a kérelemhez a korányhivatal által kiállított hatósági bizonyítvány másolatát és türelmesen vársz. 30 nap az elbírálás határideje.

Kötelező formanyomtatvány is van hozzá, ezt kell kitöltened, ha elengedést kérsz ->

Ezen az oldalon a második kérelem:

[link]

2022. júl. 20. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!