Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jól gondolom hogy a KATA...

Jól gondolom hogy a KATA megszületésekor már egy elbaltázott adórendszer volt?

Figyelt kérdés
egyszerűen igazságtalanul kevés az adóteher

2022. júl. 12. 23:04
A kérdező szavazást indított:
Igen ,egy elbaltázott rendszer
Nem, igazságos rendszer
26 szavazat
1 2
 1/11 Molyember ***** válasza:
78%
Szerintem te azt gondolsz, amire utasítást kaptál.
2022. júl. 12. 23:14
 2/11 anonim ***** válasza:
92%

Nem gondolod jól.

Az egyszerűsége, a kvázi nulla adminisztráció és az hogy olyanok kezdtek el adózni akik addig feketén dolgoztak, és nem kevés, hanem semennyi adót nem fizettek, a gazdaság kifehéredése irányába hatott.

Lehetett volna jobb, de a fidesz már amikor gründolta akkor is izomból tolta át mert csak ők lehettek okosak.

Meg kellene nézni a parlamenti jegyzőkönyveket, hogy kinek milyen fenntartásai esetleg javaslatai voltak, amiket simán lesöpörtek.

2022. júl. 12. 23:17
 3/11 anonim ***** válasza:
32%

Persze! Nagy hülyeség volt bevezetni annak idején. Egy rakás visszaélési lehetőség volt benne, amit persze a Magyar ki is használt rendesen. Most meg sírnak, hogy éhen fognak halni ezután.

Érdekes, hogy én nem haltam még éhen, pedig rendesen adózok a cégem után.

Jönnek a fenyegetésekkel, hogy majd most minden termék/szolgáltatás meg fog drágulni a KATA megváltoztatása miatt. Csak azt nem értem, hogy akkor eddig miért nem adtak mindent fele annyiért mint én, vagy a többi igazi vállalkozó? Mert, hogy eddig fele annyi adót sem fizettek mint mi!

Nekem van olyan ismerősöm aki élelmiszer boltot üzemeltet egy forgalmas vásárcsarnokban, és évek óta katásként csinálja. Tehát nem vall be havi egy milla jövedelmet sem, miközben egy erős hétvégén megcsinál annyit!

2022. júl. 12. 23:20
 4/11 anonim ***** válasza:
86%
Egy nagyon jó adórendszer! A bibi, hogy egy csomóan azonnal visszaélésre - burkolt foglalkoztatásra - kezdték el használni. A végén az ügyeskedők már többet vittek, mint amennyit a fehérítés hozott. Ezért csavarnak rajta most egy jó nagyot, ami "kicsit" erősre sikerült.
2022. júl. 12. 23:31
 5/11 anonim válasza:
71%
Szarul gondolod.
2022. júl. 13. 00:06
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha most akarnál kicsiben kezdeni, akkor nemigen van mivel, legalábbis legálisan. Gondolok erre a tipik youtube-tiktok fellöksz valamit, visszaosztanak valamennyit felállásra. Vagy amikor a zenekaroddal nekiindulsz a CDBaby-Distrokid-félék valamelyikén szerencsét próbálni. Vagy amikor írsz valami értelmes ebookot, de nem szeretnéd közkinccsé tenni. Esetleg amikor közkinccsé teszed, bármit is csinálsz, de egy patreon vagy inkább liberapay felületet, hogy aki tud és szeretne, megtoljon havonta fillérekkel. Eddig másodállásban havi 25-ig kellett kibekkelned adószámmal, most meg az van, hogy instant fizethetsz adótanácsadásért, és felét nem fogod érteni a helyzetednek, de annyi meglesz, hogy a sokszorosáig leszel veszteséges legálisan, vagy kb büntethető adószámosan.

Na ez igazságtalan. Gazdasági röghöz kötés. Tulajdonképpen gusztustalan, akárhonnan nézzük.

2022. júl. 25. 07:32
 7/11 anonim ***** válasza:

* de _adsz_ egy patreon...

bocs

2022. júl. 25. 07:33
 8/11 anonim ***** válasza:
31%

Igen igazságtalan volt, mert a legtöbben bujtatott foglalkoztatásra használták.

Ahol pedig nem és magánszemélyeknek számláztak, ott pedig megmarad.

2022. aug. 9. 09:52
 9/11 anonim ***** válasza:
82%

#8: én évi 25 cégnek dolgoztam, tehát azért mert 2-3 hetente nem alkalmazott főállásba egy másik cég, bújtatott foglalkoztatott voltam?

Éves bevételem 3 millió körül volt, ebből 600 ment KATA -adóba, 50 HIPA -ba, így havi ~200 ezer maradt.

Ehelyett most fizethetnék havi 75 ezret meg nettó 30 -at könyvelőre... 3 helyre kellene az adót utalni a az 1 helyett és maradna úgy havi 135~140 ezrem havonta.

Így inkább megszüntettem, elmegyek állás keresőnek, aztán majd dolgozok zsebbe amíg nem találok jobb megoldást.

2022. aug. 9. 15:29
 10/11 anonim ***** válasza:
53%
Nem ez nem bujtatott foglalkoztatás, nem is írtam, hogy mindenki. Azt írtam, hogy sokan.
2022. aug. 9. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!