Kell adózni pár ezer forint után?
Figyelt kérdés
Van egy alkalmazás (Honeygain) ami az internet megosztása után fizet. Egy éven keresztül használtam az alkalmazást kb és most értem el a minimum limitet amivel kiutaltak a Paypalomra kb 17$-t. Ezt le kell adóznom? Mert utána olvastam a neten, van aki szerint minden egyes forintot lekell adózni, van aki szerint csak rendszeres bevételt, van aki szerint x összeg után kell csak, szóval nem tuom pontosan.2022. júl. 6. 14:23
1/3 anonim válasza:
A rendszeres, üzletszerű dolgok után kell általában adózni. Vagy az egyszeri, de nagy-értékű bevétel után. Ez a 17 dollár olyan tétel, amit nyugodtan zsebre tehetsz adózás nélkül.
Bár több ilyen adózó kedvű állampolgárunk lenne a nagyok közt is...
2/3 anonim válasza:
Adóbevallásban szerepeltetni kell a jövedelmet, de adót csak akkor kell fizetni ha az összes adó eléri az 1000 forintot.
3/3 anonim válasza:
Ezt simán bemásolhatnám, ezért inkább ajánlom elolvasni:
Nem könnyű kérdés, mivel sok kapcsolódó jogszabályt kell ismerni hozzá, továbbá a kettős adózást kizáró egyezményeket is.
Alap: "Magyar illetőségű magánszemélyek Magyarországon korlátlan adókötelezettséggel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy világjövedelmükről kell számot adniuk éves adóbevallásukban."
Mivel annyira szerteágazó ez a téma, én évi 17 dollár miatt bele sem vágnék a "felgöngyölítésébe".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!