Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kell adózni pár ezer forint után?

Kell adózni pár ezer forint után?

Figyelt kérdés
Van egy alkalmazás (Honeygain) ami az internet megosztása után fizet. Egy éven keresztül használtam az alkalmazást kb és most értem el a minimum limitet amivel kiutaltak a Paypalomra kb 17$-t. Ezt le kell adóznom? Mert utána olvastam a neten, van aki szerint minden egyes forintot lekell adózni, van aki szerint csak rendszeres bevételt, van aki szerint x összeg után kell csak, szóval nem tuom pontosan.

2022. júl. 6. 14:23
 1/3 anonim ***** válasza:
42%

A rendszeres, üzletszerű dolgok után kell általában adózni. Vagy az egyszeri, de nagy-értékű bevétel után. Ez a 17 dollár olyan tétel, amit nyugodtan zsebre tehetsz adózás nélkül.

Bár több ilyen adózó kedvű állampolgárunk lenne a nagyok közt is...

2022. júl. 6. 15:59
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Adóbevallásban szerepeltetni kell a jövedelmet, de adót csak akkor kell fizetni ha az összes adó eléri az 1000 forintot.
2022. júl. 6. 17:33
 3/3 anonim ***** válasza:
81%

Ezt simán bemásolhatnám, ezért inkább ajánlom elolvasni:

[link]

Nem könnyű kérdés, mivel sok kapcsolódó jogszabályt kell ismerni hozzá, továbbá a kettős adózást kizáró egyezményeket is.

Alap: "Magyar illetőségű magánszemélyek Magyarországon korlátlan adókötelezettséggel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy világjövedelmükről kell számot adniuk éves adóbevallásukban."

Mivel annyira szerteágazó ez a téma, én évi 17 dollár miatt bele sem vágnék a "felgöngyölítésébe".

2022. júl. 7. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!