Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kell egyéni vállalkozók...

Hogyan kell egyéni vállalkozóként nyugtát vagy számlát kiállítani?

Figyelt kérdés

2022. júl. 3. 11:45
 1/8 anonim ***** válasza:
36%
Úgy mint egy Kftvel
2022. júl. 3. 12:09
 2/8 anonim ***** válasza:
12%
Na, egy becsületes utcalány.
2022. júl. 3. 12:17
 3/8 A kérdező kommentje:
Úgy, mint a kft-vel? Nem értem.
2022. júl. 3. 12:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Navnak van ingyenes szamlazo felulete, onlineszamla vagy mi a neve, kerd meg a konyvelod h mutassa meg h kell hasznalni
2022. júl. 3. 13:27
 5/8 A kérdező kommentje:
De az onlineszamla az nem olyan oldal, ahol átutalsz valamit? Hogyan kell egy általam nyújtott szolgáltatásról számlát vagy nyugtát kiállítanom? Azt nem annak kell odaadnom, akinek a szolgáltatást nyújtottam? Milyen adatok kellenek hozzá? És ha az onlineszamla oldalt használom, akkor ott, hogyan lehet az általam nyújtott szolgáltatás után adózni?
2022. júl. 3. 14:15
 6/8 anonim ***** válasza:
40%
Kerdezz meg egy konyvelot, 10-15000-bol megvan, az neked csak egy franciaba kerul...
2022. júl. 3. 15:03
 7/8 A kérdező kommentje:
Miért egy könyvelőt kell megkérdeznem? Itt szeretnék választ kapni!
2022. júl. 3. 15:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha már megvetted a nyugta- és számlatömböket a papír-írószer boltban, akkor elég egyértelmű a dolog, mert rá van írva, hogy milyen adatot hova kell beírni. Pl. név, székhely, adószám, kelt, aláírás stb.

Minden sorszámozott lapból két példány van, de csak egyet kell kitölteni, mert az átíródik a második példányra is. A két példány alá tegyél valami keménnyebb lapot, hogy ne íródjon át a sokadik lapra is, amit még nem akarsz kitölteni.

Ha szexuális szolgáltatásról van szó, akkor a nyugtát odaadhatod ugyan az ügyfélnek (ha nem zavar, hogy ezzel kiadod neki a személyes adataidat), de 10-ből 10 ügyfél nem kéri, és csak az idő megy a töltögetéssel. Én utána szoktam kitölteni, amikor már elmentek. Számlát még az életben nem kért senki.

A nyugták (és számlák) második példányát (amit nem tépsz ki, hanem a tömbben marad) meg kell őrizni az adott adóév vége után még 5 évig (ha jól emlékszem).

A bizonylatokról nyilvántartást kell vezetni, amit a netről tudsz letölteni, ha rákeresel, hogy "kata nyilvántartás". A nyilvántartásodból tudod, hogy az adott évben, mennyi jövedelmed volt összesen (ez majd a bevalláshoz kell).

2022. júl. 3. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!