Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egy kft hogyan tudja visszaigé...

Egy kft hogyan tudja visszaigényelni az áfát?

Figyelt kérdés
Tegnap beszéltem egy ismerőssel, aki felhozta hogy nekik mindegy mennyi áfát utalnak át az alvállakozóknak, hiszen úgy is vissza tudják igényelni. Ez mitől függ vagy mi a menete kft esetében? Az adószáma vége 2-09 így nem értem. Reméltem, hogy sokkal tájékozottabbak vagytok tőlem.

2022. jún. 21. 06:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Sarkítva: a fizetendő áfa és a levonható áfa különbözete van rendezve havonta/negyedévente/évente.
2022. jún. 21. 07:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Amikor eladsz valamit, akkor áfát kell utána fizetned.

Amikor veszel valamit, akkor a vételár részeként kifizetett áfát levonhatod (áfa-alanyként).

Ha többet adsz el, mint amennyit veszel, akkor bár összességében áfát kell befizetned, de annak a mértékét tudod csökkenteni.

Ha többet veszel, mint amennyit eladsz, akkor több áfát vonhatsz le, mint amennyit fizetned kéne. Ilyenkor van lehetőség visszaigényelni. Az más kérdés, hogy nem éri meg ezzel szórakozni, egyszerűbb elhalasztani a levonást.

Az, hogy 2-09 a vége, csak annyit jelent, hogy Áfa-alany, és Hajdú-Bihar megyei.

2022. jún. 21. 09:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Igazából rossz kifejezés hogy vissza igényli. Csak egyszer fizet áfát mert áfakörös és a különbözet jön csak vissza a teljes áfából.
2022. jún. 21. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!