Azt honnan lehet tudni hogy kiszámlàzàs mögött valóban történt-e munkavégzés?
Tegyük fel nekem van egy takarító cégem, egy haveromnak meg ügyvédi irodája.
Én kiszámlázok neki havi 5 milliót iroda takarításra.
Ezt honnan tudja a NAV vagy akárki hogy emögött valóban volt-e teljesítés vagy full kamu az egész?
Ahogy az 1-es, és a 4-es írja.
Van ilyen ügy bíróság előtt most is.
Kft-k egymás között, 70 milliós áfacsalás miatt le is tartóztatták a korábbi ügyvezetőt, aki már menet közben átíratta a céget másra.
Ügyésznek is, bírónak is volt erre vonatkozólag kérdése a tárgyaláson, bizonyítási eljárásban, hogy mivel tudja bizonyítani a teljesítést.
Ahogy az 1-es, és a 4-es írja
A kérdés: TÉNYLEG történt...
A tig nem igazolja azt egy ellenőrzése, hogy valós a gazdasági esemény.
Nekem volt kolléga férje bukott így, hogy azt az egyszerű kérdést kapta az ellenőrzéskor, ugyan, ha heti háromszor ott végez munkát, tudja-e a kódot a bejárathoz, illetve mondja már meg három dolgozó nevét...
Ti értitek a kérdést?
Nem arra kíváncsi, mivel lehet igazolni papíron. Azt akarja tudni, a valós teljesítés hogyan bizonyítható, illetve hogyan az, hogy színlelt a szerződés.
Kérdező, először kérdőív (vicces, mikor a megrendelő kitölti az összes megkérdezett partner helyett, és van 5 egyforma), aztán tanúmeghallgatások.
Nagyobb összeg esetén több energiát fordít rá a NAV, ott simán megteszik, hogy közeli térfigyelőket megnézik, egyáltalán járt-e a környéken az illető.
A valós teljesítés igazolására mindent be lehet vetni, ha addig jut az ügy. Az első pont a levelezés a teljesítés időpontjában. A második pont a telefonbeszélgetések meghallgatása. Minden játszik, aminek nyoma marad.
A normális válaszok lehúzása ostoba fszság. Ezért szr ez az oldal, mert betoppan egy okos troll és elkezdi szétbszni az oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!