Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért nem íródik jóvá a...

Miért nem íródik jóvá a tartozásom?

Figyelt kérdés

Volt még régebbről eü. járulákos tartozásom (124-es adónem), kb egy hónapja jött a navos határozat a csekkel, átutalással befizettem.

Azóta az [link] lekérdezéssel megnéztem, ott van a befizetésem, de úgy szerepel mint adózói többlet, a tartozásnál valamiért 0 szerepel (lásd kép: [link] ). Kell csinálnom valamit, hogy ténylegesen levonják amit befizettem?

2022. jún. 16. 09:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Oké köszi mindenkinek!
2022. jún. 16. 14:09
 12/14 anonim ***** válasza:
69%

Gyakorlatilag csak akkor küldenek ilyen levelet, ha már a folyószámlán fel van könyvelve a hátralék. Mivel 2020. évről beszélünk.

Részemről érthetetlen, hogy hova tűnt a hátralék.

Kérd le 2020. évre és 2021. évre is az adófolyószámlát, mert lehet, hogy visszamenőlegesen törölték valamiért, és ott fogod látni. Ezt abból gondolom, hogy NYITÓ-ként sem hoz fel kötelezettséget, tehát előző évekre vonatkozóan törölhették le.

Jó lenne azt is látni, majd írd meg, hogy mi volt, addig nincs más tippem.

2022. jún. 17. 04:21
 13/14 A kérdező kommentje:
Ha még érdekel valakit, a tegnapi nappal kiírásra került a tartozás és most már nullázva lett az adótöbblet és értelemszerűen a tartozás is.
2022. jún. 24. 16:25
 14/14 anonim ***** válasza:
57%

Tehát magyarul:

Előíródott (végre) a kötelezettség, és a már befizetett összeget, ami eddig túlfizetésként mutatkozott betudták, így nincs hátralékod, az egyenleged nulla...

2022. jún. 25. 06:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!