A belföldi fordított adózást miért vezették be, hogyan fehéríti a gazdaságot?
Figyelt kérdés
Légyszi elmagyaráznátok részletesebben hogy miért vezették be? Értem, hogy a belföldi fordítottnál a vevőt terheli a fizetendő áfa, de miért vezették be? Hallottam valami olyasmi, hogy az építőiparban csináltak cégeket strómanokra majd csődbe vitték őket, de ez pontosan hogy volt és mi előny volt benne?
És szerintetek továbbra is lesz majd a jövőben? Hallottam hogy a Magyarország fordított adózásra való engedélye nemsokára lejár.
2022. jún. 10. 01:32
1/1 anonim válasza:
A fad lényege az, hogy az áfát nem a szállítónak fizeted, hanem közvetlen az államnak, így azok, akik az áfával játszanak (visszaigénylik és eltűnnek vele) nem fognak vele játszani, mert nem kapják meg. A szállítónak ez azért probléma, mert ő mindent áfásan kap, de ő maga nem kapja meg az áfát, így a finanszírozása nehezebbé válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!