Van egy 8 órás főállásom, melette 4-6 helyen dolgozom alkalmi munkavállalóként 8-10 órában bejelentve. Valaki szerint ebből(kifejtésben ) bajom lehet. Igaza van??
Alkalmi munkáim két csoportra oszthatóak.
1)Busz vezetés egy sport egyesületnek. Ott egy 300km-es út oda vissza +mérkőzés nem fér bele 8órás munkaidőbe. Viszont a tao pénzek miatt el kell számolniuk.
2) Más sportágban vagyok közreműködő. Ott jellemző a 8 órás bejelentés. Ezeknél a munkáknál van amikor a munkahelyemen szabadságot veszek ki és aznap dolgozom.
Jött egy új kolléga a munkahelyemre elkezdett okoskodni hogy ez így nem szabályos. Igaza van??
Esetleg valami külön adót kell fizetnem.
Havonta átlag 4-5napot vagyok alkalmival bejelentve de egyenlőtlenűl oszlik el.
2es ez számokban kb mennyi?
Fő munkahelyemen 300.000al vagyok bejelentve 199500körűl kapok kézhez. Buszos maximum napi 20000 a másik pedig maximum 10
"Jött egy új kolléga a munkahelyemre elkezdett okoskodni hogy ez így nem szabályos. Igaza van??"
Alapból nem tiltja semmi a másodállást, de a konkrét munkaszerződésben szerepelhet erre vonatkozó megkötés.
Nyilván ez akkor valószínű ha azonos szakmában van a főállásod is. Ha főállásban esztergályos vagy, akkor senkit nem fog zavarni ha másodállásban buszt vezetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!