Mi történik azokkal a cégtulajdonosokkal akik több milliárd adótartozásokat hallmoztak fel?
Ha volt szandekos visszaeles akkor bortont is kaphatnak ( lasd az esetek amiket a hiraadoban is mutatnak )
Ha nem allapithato meg h szandekossagrol van szo, hanem esetleges konyvelesi hiba vagy valamilyen torveny nem megfelelo alkalmazasa miatt volt azok vagy kifizetik buntetessel egyutt vagy bezar a bazar.
Szándékos több céggel való vissza élés is.
( nem én mielőtt betámadnának. )
Most közölte a nav a listát azért kérdezem
Általában kapnak egy kis "ejnyebejnyét" aztán fél évre rá már alapítják a következő céget.
Az a baj, hogy az ilyeneket nem szankcionálják eléggé. Ha rajtam múlna, az lenne a minimum, hogy nem alapíthat új céget és nem lehet tisztségviselő egy cégben sem, de több százmilliós adótartozás és szándékos visszaélés esetén én felajánlanám, hogy saját zsebből kifizetheti az egészet+büntetést, vagy valaki kifizetheti helyette, vagy ha az sem, akkor a mindenkori minimálbér napi összegével szépen leülheti a börtönben. Ha 40 évig tart, akkor addig tart, nem kellett volna annyit lopni!
"Mi történik azokkal a cégtulajdonosokkal akik több milliárd adótartozásokat hallmoztak fel"
Ha bűncselekmény által keletkezett az a sok adótartozás, akkor nyilván börtön is járhat érte. Ha nem, akkor valamilyen módon megpróbálják rajtuk behajtani. Vagy sikerül, vagy nem...
Több milliárdot általában úgy lehet összehozni, hogy a NAV utólagos ellenőrzés keretében különböző összegű megállapításokat tett, amely után felszámította a késedelmi pótlékot és a bírságokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!