Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Felár az Áfás számláért?

Felár az Áfás számláért?

Figyelt kérdés
Van egy kínai ruhaüzlet, ahol úgy adnak áfás számlát, hogy magamnak töltöm ki és plusz 1000 forintot kell fizetnem. Ez mennyire legális, vagy ha nem az akkor milyen jogszabályba ütközik?

2022. máj. 14. 16:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire nem legális.
2022. máj. 14. 17:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs az a jogszabály, ami ezt tiltja, mert annyira abszurd :D lol ezek miket ki nem találnak :D
2022. máj. 14. 18:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű a forgalmuk 80%-át feketén nyomják. Eleve mi az, hogy magadnak írd meg a számlát?! Másrészt meg a számláért pénzt kérni?!
2022. máj. 14. 19:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Kínából hoztak tuti az ötletet. Ott volt olyan hogy számlát kértem de nem kaptam mert elfogyott az áfa. :)

Én ettől kifogytam, az áfa egy matrica, ha elfogy akkor nincs számla :)

2022. máj. 15. 08:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez teljesen oké. Több európai országban, pl. NÉmet, Ausztria csak bizonyos összeg felett kell egyáltalán számlát kiállítnai (macerázni a fillérekért, mikor több a papír meg az idő, mint amit az egész ér.) Pl. Német üzleti ebéd, 250 EUR alatt nem kell számla, kérsz a pincértől egy számlát, akkor kinyomtatja a nyugtát, a fejléc üres, oda írod amit akarsz és az alján üres vonalak, hogy ráírd, kik ettek. (legalább 2 ember kell, hogy üzleti ebéd legyen) vagy ha a Baumarktban számlát kérsz, akkor a 250 EUR alatti nyugtát rákapcsozza egy üres papírra, amin az van hogy RECHNUNG és kész. A kinai biztos látott ilyen is....
2022. máj. 15. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!