Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kell fizetni a tb-t...

Hogyan kell fizetni a tb-t magam után?

Figyelt kérdés
Sehol nem találtam meg a nav vagy ügyfélkapu oldalán, hogyan kell saját magamnak fizetni. Hol kell ezt bejelenteni, h szeretném fizetni, mivel nem vagyok biztosított?
2022. máj. 13. 07:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
79%
NAV honlapjáról töltsd le a 22t1011 nyomtatványt és ezt küldd el kitöltve ügyfélkapun keresztül.
2022. máj. 13. 13:38
 12/13 anonim ***** válasza:
Nekem instant jött csekk miután nem volt jogviszonyom 3 hónap után egy munkahelyvesztős időszak után anno. Semmit nem kellett intéznem. Azóta rendeztem, de a kis férgek tényleg figyelnek mikor behajtásról van szó. :D
2022. máj. 13. 20:48
 13/13 anonim ***** válasza:
72%

"a kis férgek tényleg figyelnek mikor behajtásról van szó. :D"

Nem figyelnek. A NAV csak a kötelezettséget tartja nyilván, nem ő határozza meg, hogy mennyit kell fizetned.

2020. július 01-jétől a NEAK (egészségbiztosítási pénztár) írja elő a fizetendő járulékokat. Tehát sehova nem kell bejelentkezni a járulék fizetésére a NAV-hoz úgy, mint 2020. július 01-je előtt, mert ennek már "automatikusan" kell mennie. Ráadásul már nem a NAV írja elő, mint ahogy fentebb jeleztem is.

Ha a fizetendő időszakod 2020. július 01-je előtti időt érint, akkor lehetséges, hogy be kell jelentkezned a NAV-hoz járulék fizetésére. Ha nem érint, akkor nem kell.

Tehát a NEAK előírja, értesíti róla a NAV-ot, aki nyilvántartásba veszi az összeget (felkönyveli az adófolyószámládra) és a NAV értesít Téged róla.

Az értesítésben benne van, hogy hova és mennyi kell fizetned. Azt nem tudom, hogy csekket küldenek-e vele együtt, előfordulhat, hogy igen.

Kérdezek:

- Miért nem vagy biztosított? Mi az előzménye? Mert lehet, hogy nem is kell fizetned, azért nem kaptál még értesítést róla.

- Mikortól kellene szerinted fizetned?

Ha válaszolsz, valószínűleg tudok segíteni a továbbiakban.

2022. máj. 14. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!