Bakur kérdése:
Mi alapján válasszak könyvelőt?
Figyelt kérdés
Kezdő vállalkozó lennék és jó könyvelőt akarok. Mit vegyek figyelembe? A cége nagysága, referenciák, közel legyen, vagy mire kellene nagyobb hangsúlyt fektetni?2010. szept. 16. 16:56
1/2 anonim válasza:
szia, én 4 év alatt kétszer váltottam könyvelőt. Mindig alaposan körül néztem. Az első miatt 6 hónapig csak a fele TGYÁS-om fizette ki az OEP és feleslegesen fizettetett be velem 500ezer ft-ot év végén. Ő évi 25ezer ft volt. Ez után váltottam. A következő havi 12ezer ft volt. Új seprű, jól seper mondják és ez így is van... Eleinte időre csinált mindent, flottul ment minden... 2. évben már alig lehetett elérni, nem hívott vissza, csúszott a határidőkben, majd félretájékoztatott és letagadta... Így beleestünk az áfakörbe miatta. Ez tette be a kaput, így kerestem újat. A mostani már fél éve megvan. Időre küld mindent, ha valamit kérdezek, akkor visszaír, válaszol... Vele egy iskolába járok...
Ha kéred, akkor megadom az elérhetőségét...
2/2 anonim válasza:
Szia! Legyen a közeledben, de nézz körül a piacon. Fontos, hogy számlát adjon a munkájáról, legyen szerződés és felelőségbiztosítása is. Jó magam is könyvelőként dolgozom, az MKOE elnökségig tagjaként ennyi a jótanácsom. Javaslatom, mindenképpen nyiss saját ügyfélkaput is, így jól ellenőrizhetővé válik a munkája, hiszen a hibás bevallásokról elmaradásokról az értesítéseket akkor te is megkapod. Mindenképpen vállalkozás alapítás előtt keress könyvelőt, és ne feledd a túl olcsó is gyanús. Esetleg ha van már jelölted kérhetnél tőle referenciákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!