Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha nem fizetem a tb-t?akkor...

Ha nem fizetem a tb-t?akkor mivan?

Figyelt kérdés
Ha pl évekig nemfizetem és ki se akarom fizetni ,akkor mivan?

#adó #TB #társadalombiztosítás #NAV #Orvosi ellátás ami nincs #Orbán legyen mire költse
2022. ápr. 24. 19:22
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Kitérdekel a kórhazi infaktrustura te 1 bites ,ha igenybe se veszem meg ha ellatast kérek időpontot 1 év múlva kapok, vagy azt mondják menjek magánba csillagos árakon.... erre tartjak a markukat tb néven.a többiről nembeszélek hogy a börtönbe különb a koszt mint itt mo. A állami kórhazakba. Ja és leszarják a betegeket.
2022. ápr. 24. 20:15
 12/38 anonim ***** válasza:
77%

Aha befizeted a havi 7500 forintkádat ami évi 90.000 ft aztán egyszer ér valami, akkor meg a rengetegszeresét költik rád...

Pl én is fizetem a 7500-at, egy szülés pl több 100 ezer ftnyi költség (külföldön milliók) ingyen volt ugye, nem kellett fizetnem úgymond. Máris elég sokat nyertem.

Az egyik barátom USA-ban él ahol ugye nincs kötelező TB, elütötte egy autó zebrán, nem lettek túl komoly sérülései de bevitte a mentő, 24 órát bent tartották, csináltak 1-2 röntgent meg pár vizsgálatot, kapott egy 4 millió ft-os csekket erre... a szerencséje volt, hogy aki elütötte mivel ő volt hibás (gyorshajtás, telefonnyomkodás) fizette az ellátását + kapott még kártérítést.

Én tőlem inkább vonjanak le havi pár ezret de ha elüt valami vagy akármi ér ne a milliós csekkeken kelljen aggódnom..

2022. ápr. 24. 20:18
 13/38 anonim ***** válasza:
68%

Ha nem veszed igénybe honnan tudod mi van? 😅

Én szüléskor összesen 3 hetet voltam bent, teljesen elfogadható volt a kaja, ellátás. A kaja is, a személyzet is, le a kalappal, pedig nem is jobb kórházban voltam, hanem a Baross utcai I. számú szülészet.

2022. ápr. 24. 20:22
 14/38 A kérdező kommentje:
Nemtudom mi kerül milliós ellatasba... túlszámlaznak mindent. Ez a magyarország.
2022. ápr. 24. 20:23
 15/38 anonim ***** válasza:
77%
Hát az USA-ban mi kerül 4 millióba 2 röntgenen meg egy megfigyelésen?
2022. ápr. 24. 20:24
 16/38 anonim válasza:
77%
Az rendben van, hogy ostoba vagy, de szép csöndben egyedül legyél ostoba.
2022. ápr. 24. 20:25
 17/38 anonim ***** válasza:
74%
Usa példát tudok én is, mert én meg éltem ott, Georgia+Florida állam. Ha van biztosításod (azaz fizetsz havi mondjuk 100 -500 dollárt azaz 30k -150k havonta! mondjuk), akkor is 8000 dollár egy szülés nagyjából (kb 3 millió ft), ha nincs biztosítás akkor meg olyan 20000 dollár, ami kb 7 millió ft. Császármetszés még több, olyab 30000 dollár, ami kb 10 millió ft. Na most képzeld el ezt is összerakni mondjuk egy 800 ezres fizetésből, amiből lakni kell, enni kell, tankolni kell még. Akkor már inkább ez a filléres TB havonta, nem?
2022. ápr. 24. 20:30
 18/38 anonim ***** válasza:
85%
#16; 👍👍👍😂
2022. ápr. 24. 20:34
 19/38 anonim ***** válasza:
28%

USA-nál jóval olcsóbb országban.

Vesekő: vizsgálatok, CT, kőtörés - 3 millió forint.

2022. ápr. 24. 20:44
 20/38 anonim ***** válasza:
70%
Vedd úgy, hogy ez egy biztosítás. Mint a kocsira, a lakásra, utazásra is mondjuk. Én 90%-ban magánorvoshoz járok, azért ennyi mert ha a gyerek beteg akkor receptért, gyors vizsgálatért a sima orvosi ellátásra viszem, védőnőhöz is járunk, meg néha néha elmegyek a háziorvoshoz de ennyi, bármi van, fogászat, labor, magánba megyek, de attól örülök hogy van TB-m mert azért a pár ezerért ott a lehetőség hogy bármi van orvosi ellátásom lesz.
2022. ápr. 24. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!