Utazás költségtérítés sztornózott számlára büntetett?
MÁV bérletet vettem áfás számlára munkába járáshoz, de véletlenül két héttel későbbi időponttól.
Visszaigényeltem a bérletet, kaptam egy sztornó számlát is, majd megvettem a jó időponttól a bérletet.
Véletlenül viszont az eredeti, később sztornózott áfás számlát küldtem el a munkáltatónak, aki az alapján már terítette is a munkába járás költségét.
Az áfás számlán nem szerepel a bérlet érvényességének kezdete, csak a bérlet azonosító, a bérletet azonban - lévén, hogy csak digitálisan van meg - nem kell leadni.
Visszaszállhat rám a dolog, hogy sztornózott számla lett végül terítve? A munkaadó ellenőrzi valahogy a számlát a MÁV-val?
Akkor mindegyik számlát add le, mert ha a sztorno nincs kknyvelve akkor az büntetés kiszabását vonja maga után a NAV részéről. Ezt meg te okoztad mert tulajdonképpen érvénytelen számlát adtal nekik érvényesnek hazudva. Ok adót vonnnak le a számla alapján ami jogtalan mert érvénytelen számla alapján tehát jogalap nelkul csináltak.
Ha leadod mind ok lekonyvelik és semmi gond nincs.
Köszi a hasznos válaszokat.
Akkor jól értem, hogy alap estben, ha nem adok le egy áfás számlát, és nem akarnak rá ÁFA-t visszaigényelni, akkor teljesen mindegy, hogy milyen cégnévre van kiállítva a számla, vagy hogy sztornózva lett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!