25 év alatti SZJA mentesség?
Most kezdtem el dolgozni 23 évesen először 8 órás bejelentett munkahelyen.
A főnököm mondta, hogy szeretné elintézni a támogatásom, mert ezzel ő havi több tízezret kaphatna.
Nem vagyok jártas ebben, így nem tudom, hogy az én szja támogatásomból ő miként jutna hozzá pénzhez?
Attól félek, hogy csak le akarja nyúlni azt a pénzt, ami engem illet.
Ezt megteheti?
Aki tudna egy kis tájékoztatást nyújtani, azt megköszönném.
A Neked járó kedvezmény és a munkáltatót utánad megillető kedvezmény nincs egymásra hatással. Két teljesen különböző dolog.
Nincs miért paráznod...
Teljesen különálló a két dolog. Az egyik a bértámogatás amit akar igényelni ami a részedről egy pályázatra jelentkezésből áll a munkaügyön. Van 3 hónapos, 6 meg 1 éves azt hiszem de ne vedd készpénznek ezt az infót.
Az szja mentesség pedig arról szól hogy a bruttó keresetedből nem vonják le ezt az adónemet ami ami a fizud 15%-a.
Visszatérve a bértámogatásra nekem 90 napos van és ebbe az a jó hogy a munkaadód sem terheli a béred + nem rúghat ki csak rendkívüli okból pl nem jelensz meg, ittasan mész dolgozni, jelentős kárt okozol stb. Viszont a 90 nap eltelte után 6 hónapig minden esetben köteles foglalkoztatni és semmilyen okból nem mondhat fel neked ellenben te igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!