Ha megveszek Aliexpress-ről 100 db terméket 50 ezer forintért és eladom 65 ezer forintért, akkor KATA-nál a 12 millió forintos határba mit kell beleszámolnom? A 15 ezer forint nyereséget vagy a 65 ezer forintot amennyiért eladtam?
Figyelt kérdés
Nagyon kezdő vagyok és lesz még kérdésem. Egyáltalán lehet olyan csinálni legálisan, hogy megveszek Ali-ról termékeket és azokat tovább adom KATA-s vállalkozóként?2022. márc. 16. 17:55
2/9 anonim válasza:
A KATA-nak pont az a lényege, hogy nincs költség elszámolás.
Szóval ilyen dropshipping vállalkozásra nem jó adózási forma.
Legyél sima ev. Vagy csinalhatsz egy bt-t is erre.
3/9 A kérdező kommentje:
Az mit jelent, hogy "nincs költség elszámolás"? Azt jelenti, hogy amit értékesítek, annál a terméknél nem kell igazolnom, hogy honnan szereztem be és hogy mennyibe került a beszerzése?
2022. márc. 16. 18:31
4/9 anonim válasza:
jujjujjujjjjj...... 3-as....
Már belekezdtél, és halvány lila gőzöd nincs alap dolgokról????
Nagyon ráfázhatsz erre, idejekorán veszteséggel fogsz ebből kiszállni...
5/9 A kérdező kommentje:
Nem kezdtem bele. Előre tájékozódom. Azért tettem fel a kérdést, és fogok is még kérdezni, mert nem értek hozzá és addig nem vágok bele, amíg halvány lila gőzöm sincs hozzá. Amúgy ezeket az alap dolgokat hol lehetne megtudni? Tudom, hogy nagyon alap, már-már ciki is megkérdezni, de valahol el kell kezdeni.
2022. márc. 16. 18:45
6/9 anonim válasza:
elmész egy könyvelőhöz, kifizeted neki az egy-két órás konzultációs díjat, és elmagyarázza neked, hogy az adott tevékenységhez melyik az optimális adózás, cégforma, stb. stb.
7/9 anonim válasza:
Katásként amit ráírsz a számlára az a bevétel
8/9 anonim válasza:
Majd a vámot meg az áfát is kalkuláld bele az üzleti tervedbe.
9/9 xswerdy válasza:
A KATA-ban a lényeg, hogy csak a bevétel számít, a kiadás nem. Nem is kell könyvelned a kiadásokat, és a határ is bevételre vonatkozik. Úgyhogy kis árrésű kereskedelmi tevékenységre nagyon nem jó. Olyan munkára kiváló, ahol elhanyagolható a költség. Pl. szellemi munka, vagy ha hozott anyagból csinálsz valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!