Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi idő míg a NAV lekönyvel...

Mennyi idő míg a NAV lekönyveli a tartozást?

Figyelt kérdés
Volt majdnem 90ezer Ft tartozásom TB hátralék miatt. Februártól magam után fizetem, a mostani március 16-ig kellett beérjen. Március 10-én elutaltam a tartozást, plusz elmentem a postára befizettem az esedékes csekket. Viszont lekértem az adótartozás egyenlegét, nem történt változás, csak annyi, hogy a majd' 90ezer Ft-hoz hozzárakták a 8400Ft-ot is. Mennyi idő mire lekönyvelik ezt? Amíg mutatja a tartozást, addig térítésmentesen nem is látnak el, ha baj van? Vagy pl kellene gyógyszert iratnom, azt se írják fel addig? 🙄
2022. márc. 16. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha a 10-ei utalás az adónemre ment, akkor már látszania kellene az adófolyószámlán. Ha a végrehajtói letéti számlára, akkor az hosszabb idő, mire felkerül.

Ugyanígy a csekkes fizetés is lasabban dolgozódik fel.

2022. márc. 16. 17:21
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen, a végrehajtóira ment.

De attól, hogy nem látszódik, orvoshoz tudok menni? :(

2022. márc. 16. 17:26
 3/7 anonim ***** válasza:

Érdemes lehet telefonálni. A NAV-nak és a NEAK-nak is.

Nem mondom, hogy biztos siker, de hátha felgyorsul a folyamat, ha sürgős az orvosi vizit.

2022. márc. 16. 17:43
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálok holnap telefonálni! :)
2022. márc. 16. 22:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Akkor máskor inkább a folyószámla számlaszámára fizesd be az összeget a végrehajtó letéti számla helyett.

Valami új rendszerre álltak át, és hát nem megy valami simán az ügy, úgy hallottam. Van, akinek a több hónapja befizetett összeget sem tudják a folyószámlára felkönyvelni, ha az a végrehajtói letéti számlára folyt be.

Amúgy is sokszor tapasztaljuk, hogy milyen pocsék a NAV informatikai rendszere. Lefagy, leáll, nem bírja a terhelést, nem érhető el. Az új miért lenne különb, mint amit eddig tapasztaltunk vele kapcsolatban?

2022. márc. 18. 16:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Mivel hónapok óta gyűlt az összeg, ezért került végrehajtói számlára már, de időközben már pénteken lekönyvelték mind a 2-t, úgyhogy végre 0-n vagyok és megint zöld lettem, így mehetek orvoshoz, ha kell.
2022. márc. 22. 17:17
 7/7 anonim ***** válasza:

"Mivel hónapok óta gyűlt az összeg, ezért került végrehajtói számlára már"

Ennek semmi jelentősége. Attól Te még befizetheted az adónemhez tartozó számlaszámra, nem pedig a végrehajtói letéti számlára.

2022. márc. 25. 03:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!