Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan lehet konkrétan visszai...

Hogyan lehet konkrétan visszaigényelni laktózintolerancia miatt adót?

Figyelt kérdés
Nem lehet ezen az oldalon eligazodni. Honnan tudom ,hogy mennyi jár vissza. Azt hittem 100440 HUF, de ha azt beirtam akkor kiirja ,hogy összesen 15 ezer forint igényelhető vissza. Letudná nekem irni valaki részletesen, hogy hogyan kell? Sosem igényeltem még vissza
2022. márc. 14. 17:23
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
Hol akarod visszaigényelni? Adóbevallásban tavalyi évre?
2022. márc. 14. 17:52
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen. Tavaly derült ki ,hogy laktózintoleranciám van és akkor azt mondták a Navnál ,hogy idén tudom jelölni ,hogy szeretném visszaigényelni emiatt az adót. Annyira bonyolult ez az oldal :( Azt hittem megtaláltam erre kiírja , hogy hiba, mert előtte meg kell jelölni a visszaigényelhető összeg átvezetését. Átnéztem az egészet, de nem találok olyat ahol lehet jelölni :S Csak én vagyok ilyen béna vagy ez tényleg ennyire bonyolult :S
2022. márc. 14. 17:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem, tök egyszerű. Megnézed mennyi hónapra jár, felszorzod annyi adóalappal, ami az útmutatóban van, beírod a bankszámlaszámod és kész.
2022. márc. 14. 18:02
 4/9 A kérdező kommentje:

Az összeget elvileg megtaláltam, a számlaszámomat is beírtam, de súlyos hibát ír ki: Az átvezetési és kiutalási kérelem csak akkor nyitható meg, ha a visszaigényelhető összeg átvezetését jelölte. Hibakód: K611

Erre van esetleg ötleted ,hogy azt hol lehet jelölni? :(

2022. márc. 14. 18:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem az összeg kiutalását, hanem átvezetését jelölted valszeg.
2022. márc. 14. 18:42
 6/9 A kérdező kommentje:
Az "Átvezetési és kiutalási kérelem" résznél :Terhelendő, Jóváírandó, Kiutalandó rovat van csak. A jóváírandóba írtam. Általában nem vagyok ennyire béna egyébként, de az ügyfélkapu bármelyik oldala mindig kifog rajtam, mert eleve idegbol lépek be , hogy úgysem találok semmit meg elsore
2022. márc. 14. 19:37
 7/9 A kérdező kommentje:
A betegség kódját hova kell írni ?
2022. márc. 14. 19:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Sehová. Csak a b lapra kell az összeget felvezetni. Ha minden egyebet jól töltöttél ki és volt annyi adóalapod, akkor a c lapon ez megjelenik visszaigényelhetőként. A főlapon jelölöd, hogy a teljes összeg kiutalását kéred, megadod a bankszámlaszámod és kész.
2022. márc. 14. 19:41
 9/9 A kérdező kommentje:
Jaaaaa! Uhh akkor már rég kész lettem volna vele, mert szamlaszamot írtam be legelőször aztán az összeget is megtaláltam😅 nagyon köszönöm 🙂🙂
2022. márc. 14. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!