Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi idő alatt kell leadnom...

Mennyi idő alatt kell leadnom a táppénzes papírom a munkáltatónak?

Figyelt kérdés
Mit tud tenni a munkáltató, ha nem adtam le?
2022. márc. 1. 09:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Visszatérés napján szokás leadni. Ha nem adod le, akkor a rendes szabadságaidból vonják le. Ha az elfogyott, akkor fizunélküli szabadságnak könyvelik.
2022. márc. 1. 10:03
 2/5 anonim ***** válasza:
Olyan gyakran add le, amilyen gyakorisággal pénzt akarsz kapni belőle. Ha nem adod le, akkor a munkáltatód sem tudja intézni a tp-t. Ha nem adod le, akkor kb ahogy az egyes írta, annyi különbséggel, hogy nem adhatnak fizetés nélküli szabadságot, hanem igazolatlan távollét lesz.
2022. márc. 1. 10:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! És ha számfejtés után adom le, de 10-e (fizetés napja) előtt, akkor még el kell fogadniuk, vagy akkor már kiírhatnak szabira?
2022. márc. 1. 11:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha bérszámfejtés után adod le, akkor azokra a napokra nem kapsz pénzt majd csak következő hónapban.
2022. márc. 1. 11:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Nyilván ha tud arról a munkáltató, hogy keresőképtelen vagy, akkor nem ír szabadságot azokra a napokra.

Nálam tudta, de nem volt orvosi igazolás róla még neki, ezért azokra a napokra nem fizetett bért. Majd 14-én leadtam az összes orvosi igazolást és hóközi számfejtésként utólag kifizették.

2022. márc. 3. 04:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!