Számítógép vásárlás cégként, megéri?
Most tervezek venni egy nagyobb összegű számítógépet főleg a céghez kapcsolódó munkákhoz ( itallap, design szerkesztések stb… .) De mivel még tanuló vagyok és a szüleimé a cég ezért tanulásra is használnám, a fentebb említettek mellett
Ahogy néztem, kb 130e körül tudnánk áfát visszaigényelni majd.
Mik úgymond a “csapdák” ilyen esetekben? Mert azt láttam, hogy nincs garancia és ilyenek.
De azért garancia nélkül is szerintem megérné, mert ahogy néztem kb. 137e csak az áfa.
Szóval inkább vigyük be a cégbe vagy vegyem meg magánszemélyként.
(Természetesen beszélek majd a könyvelőnkkel, csak mielőtt zaklatnám, érdekelne milyen pro és contra-i vannak ennek)
Milyen iskolai számítógép az, ami félmillió ft-on felül van...??
bitcoinozni akarsz, vagymi? :-D
Neeem, grafikusnak tanulok ezért kell egy komolyabb gép, amin rajzolni és minden egyebet tudok.
De mielőtt valaki belémkötne a laptop ára miatt 100%-ig én dolgoztam meg érte.
Értem.
Hát pontosan látod a buktatókat - a lehetséges nyereséget (áfa megspórolás), és a veszteséget is: ha valami zűr van, nincs garancia.
Ezt kell mérlegelned.
Ha új gépet cégre veszel, akkor is van garancia, csak rövidebb.
ÁFA t akkor tudod visszaigényelni ha a cég ÁFA körbe tartozik, illetve nem Katá s etc.
Ki is röhögném könyvelőként azt a kölyköt, aki ilyennel felhív.
Egyrészt nem a gyerekkel tárgyalok, másrészt meg nem kell előre bejelenteni, mit tehet venni.
Hát már nem azért, de mindenképpen kell beszélni vele, mivel nem hinném, hogy a gyk-n az emberek pont belelátnak a cég ügyeibe. Csak egy elindulási pontot kértem, hogy megérheti e így megvásárolni.
Amúgy meg én intézem a a cégnek a legtöbb ügyét a könyvelővel, szóval nem, nem fog kiröhögni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!