Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Gépjárműadót ha befizetem mit...

Gépjárműadót ha befizetem mit kell a közleménybe írni?

Figyelt kérdés

Az autó nem saját tulajdon, hanem a páromé.De csekket nem kapott,így aztán nem tudja megoldani, hanem átutalnám helyette.

Azt megtaláltam hová kell utalni,de a közleményt nemtudom. A párom adószáma kell? vagy a rendszám az autó vagy név vagy micsoda?

2022. febr. 16. 11:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
55%

NAV a magánszemélyeket adóazonosító alapján tartja nyilván. Ebből kifolyólag a teljes nyilvántartási rendszere is erre épül.

A vállalkozásokat pedig adószám alapján tartja nyilván.

Tehát ha befizetsz, mindig annak az adóazonosító jelét kell a közlemény rovatba beírni, akinek a hátralékát a befizetéssel csökkenteni akarod.

Én befizetem a férjem adóját, tehát hiába más a név, és nem kötődik hozzá a bankszámlaszámom sem, az Ő adóazonosító jelét írom a közleménybe, mert így vele fogják összekötni a befizetést.

A közleménybe semmi mást nem is kell beírni, de azt hibátlanul!

2022. febr. 17. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!