Konyhabútor ára csökkenti az adó alapot előadásnál?
19 millióért vásároltam egy lakást 3 éve,most 25 millió fortiért szeretném eladni.
A lakásba került új konyha,klíma,háztartási gépek(mosógép,sütök),amik természetesen ott maradnak eladásakor.
Mindegyik vásárlásról meg van a számla.
Ezekkel lehet csökkenti az adóalapot?
Vagy csak kizárólagos olyan dolgokkal,ami az állagjavításra vonatkozik (pl Szigetelés stb)
Köszönöm a válaszokat
Nem, ez nem minősül értéknövelő beruházásnak.
Értéknövelő beruházás:
az ingó, ingatlan szokásos piaci értékét növelő ráfordítás, azzal, hogy szokásos piaci értéket növelő ráfordításnak minősül az az igazolt kiadás is, amely *
a) az ingó dolog átruházása esetén annak eredeti használhatóságát növeli, javítja és/vagy az átruházást megelőző 12 hónapon belül és az átruházásról szóló szerződés szerinti bevételnek az 5 százalékát meghaladó mértékben az eredeti használhatóságának megőrzése, helyreállítása céljából történt;
b) * ingatlan átruházása esetében az átruházást megelőző 24 hónapon belül és az átruházásról szóló szerződés szerinti bevételnek az 5 százalékát meghaladó mértékben az ingatlan állagmegóvása céljából történt.
"Konyhabútor ára csökkenti az adó alapot előadásnál?"
Mit szeretnél előadni?
"háztartási gépek(mosógép,sütök)"
Süssél nekem is, éhes vagyok!
"meghaladja az 1 M fotót"
Fotót???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!