Kapok vissza valamit vagy nem?
Figyelt kérdés
Még mindig nem vagyok vele tisztában. Dolgoztam, majd szultem, itthon vagyok meg, kapok csaladit, es vonnak szja-t is. Kapok vissza valamit?2022. febr. 7. 06:42
11/15 anonim válasza:
Akkor ezt visszakapod és a családit már nem lesz miből érvényesíteni.
csak helyesn, kérem, csak helyesn.
Mert ezt most visszakapja, de a bevallásban családi kedvezményként kell majd feltüntetnie, ugyanis az megelőzi a visszatérítést sorrendben.
12/15 anonim válasza:
Összegszerűen a lényeg ugyanaz. Adminisztratív oldalról nyilván nem. :)
13/15 anonim válasza:
Igen, de ha egész évben 3 gyerek után járt pl az adókedvezmény, akkor kb 1.200.000 jár neki, tehát ha most adóvisszatérítés címen kap 400k-t akkor ugyanennyit járulékból is tud érvényesíteni, sőt még kicsit többet, mert az 18,5% levonás.
14/15 anonim válasza:
Hogyha a sorrend az, hogy először a családi és utána bármi más és valóban három gyerek lenne, akkor viszont a családit tudja érvényesíteni kb. és semmi mást, csak a fizetési ütemezés változik az eddigiekhez képest. De ezt tudja már mindenki maga, könyörgöm. A nullához konvergáló információval nem kell itt megváltást várni. :) A tudatlanság miatt pedig sokan, sok pénzt fognak elbukni idén úgy érzem.
15/15 A kérdező kommentje:
Tudatlan vagyok vallalom. Gőzöm sincs ezekhez a dolgokhoz. 3 gyermek utan kapom a csaladi adokedvezmenyt. Tavaly 480at kaptam vissza. Most kapom akkor ezt az szja-t. Akkor a csaladi adokedvezmenyt iden nem kapom?
2022. febr. 7. 10:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!