Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » NAV eltörli a büntetést ha...

NAV eltörli a büntetést ha írok kérelmet?

Figyelt kérdés

Tegnap kaptam 74 ezer forintos büntetést TB tartozás miatt. Nem tudom miből kifizetni. Eddig közmunkán voltam. Most kezdtem dolgozni bejelentett munkahelyen amire termeszetesen alig kapok fizetest. Voltam a NAV nál kérvényezni hogy tekintsenek el büntetéstől.

Kérdésem, hogy milyen a hozzáállásuk ezekhez a dolgokhoz? Figyelembe veszik méltányolják az anyagi helyzetet?

2022. febr. 3. 16:02
 1/10 anonim ***** válasza:
45%

Nem fognak eltekinteni.

Nem a máltai szeretetszolgálat.

Részletfizetés működhet.

2022. febr. 3. 16:20
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Egyszer nem adóztam egy évig és nem fizettem a járulékokat. Nagyságrendileg 400 000 Forinttal tartoztam, de mindenféle büntetéssel, kamattal kb. 700 000 Forint volt az összes tartozásom. Írtam egy kérelmet, hogy mérsékeljék a büntetést, engedjenek el belőle. Kaptam egy időpontot egy ügyintézőhöz. Egy petákot sem engedtek el nekem. Annyi volt a kedvezményem, hogy én mondhattam meg, hogy 12 vagy 24 hónap alatt fizetem ki a tartozásom.
2022. febr. 3. 16:28
 3/10 anonim válasza:
85%
Nem fognak eltekinteni, reszletfizetest tudsz kerni
2022. febr. 3. 16:46
 4/10 anonim ***** válasza:
26%
Ennek a beteg kormánynak a szolgája biztos nem enged el semmit. Részlet fizetést engedi. El kell menni dolgozni aztán egyszer csak ki fizeted.
2022. febr. 3. 17:19
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2022. febr. 3. 18:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"Tegnap kaptam 74 ezer forintos büntetést TB tartozás miatt."

Ez nem büntetés, hanem az előírt egészségügyi szolgáltatási járulékod összege.

Ha már van jövedelmed, akkor szinte biztos, hogy nem engedik el a tartozást. Azért, hogy ne tiltsák le a jövedelmed, kérhetsz részletfizetést, azt biztosan megadják.

Van egy olyan lehetőség, hogy automatikus részletfizetés. Ilyenkor maximum 12 hónap alatt egyenlő részletekben befizetheted a tartozást. 74 ezer forint 6.200 forint körüli havi részletekben kifut.

Nyújtsd be, aztán értesítenek a döntésről, majd kezd el fizetni. Így nem lesz bérletiltásod, hanem önállóan megfizeted nekik és majd elfelejtheted őket.

2022. febr. 4. 05:45
 7/10 A kérdező kommentje:
Végül elengedték.
2022. márc. 9. 16:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Mázlista... :)
2022. márc. 11. 04:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja.... Jönnek a választások, valószínűleg ki van nekik adva, hogy manapság igen méltányosan járjanak el az adózók ügyében. ;)
2022. márc. 11. 04:15
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, erre gondoltam énis.
2022. márc. 13. 11:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!