Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Így visszakapom most vagy...

Így visszakapom most vagy csak májusban ? (SZJA)

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Nem adtam le a visszaigénylési nyilatkozatot dec 31-ig, viszont ugye a családi adókedvezményt az elmúlt években igenyeltem, ergo a navnak tudnia kene a kézbesítési adatokat ! Ez alapján megkaphatom most vagy pedig majd csak májusban kulon bevallás útján ?

(Úgy tudom annak kellett dec 31-ig beadni, akihez nem volt kézbesítési adatuk, akihez pedig volt annak automatikus )

Koszonom szépen a válaszokat !

2022. febr. 2. 13:01
 1/3 anonim ***** válasza:
A családi pótlékot kapó félnek tudják az adatait, ha havonta vettél igényben családi adókedvezményt, azt már eleve úgy bérszámfejtették le, nem a nav/államkincstár utaltatta vissza. Úgyhogy az a kérdés, hogy igénybe vettél-e meglévő gyerek után csp-t? Ha nem, akkor valószínű nem fogod most automatikusan visszakapni.
2022. febr. 2. 13:04
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia , koszonom a válaszod !

Én veszem igénybe a családi pótlékot a lányom után születése óta , mivel egyedül nevelem !

Akkor jó eséllyel én automatikusan megkapom most , és akkor apukának kellett volna leadnia dec 31-ig, mivel o a gyerek után nem igényelt sosem családi pótlékot !

Ha jól értelmezem így van …

2022. febr. 2. 13:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, annak kellett nyilatkozni, aki nem kap családi pótlékot. De ha hivatalosan egyedül neveled a gyereket, akkor az apa nem jogosult a gyerek után kedvezményre, így ő nem kap vissza semmit.

A NAV pedig majd oda küldi a pénzt, ahova a családit kapod. (ha pl azt postán kapod, tökmindegy, hogy az adókedvezmény év közben bankszámlára megy)

2022. febr. 2. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!