Így visszakapom most vagy csak májusban ? (SZJA)
Sziasztok !
Nem adtam le a visszaigénylési nyilatkozatot dec 31-ig, viszont ugye a családi adókedvezményt az elmúlt években igenyeltem, ergo a navnak tudnia kene a kézbesítési adatokat ! Ez alapján megkaphatom most vagy pedig majd csak májusban kulon bevallás útján ?
(Úgy tudom annak kellett dec 31-ig beadni, akihez nem volt kézbesítési adatuk, akihez pedig volt annak automatikus )
Koszonom szépen a válaszokat !
Szia , koszonom a válaszod !
Én veszem igénybe a családi pótlékot a lányom után születése óta , mivel egyedül nevelem !
Akkor jó eséllyel én automatikusan megkapom most , és akkor apukának kellett volna leadnia dec 31-ig, mivel o a gyerek után nem igényelt sosem családi pótlékot !
Ha jól értelmezem így van …
Igen, annak kellett nyilatkozni, aki nem kap családi pótlékot. De ha hivatalosan egyedül neveled a gyereket, akkor az apa nem jogosult a gyerek után kedvezményre, így ő nem kap vissza semmit.
A NAV pedig majd oda küldi a pénzt, ahova a családit kapod. (ha pl azt postán kapod, tökmindegy, hogy az adókedvezmény év közben bankszámlára megy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!