Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Leadtam a VISSZADO-nyilatkozat...

Leadtam a VISSZADO-nyilatkozatot, de Jan. 31-ig nem kaptam róla céges igazolást, se a NAV-tól semmit. Jöhet még?

Figyelt kérdés
Egyik kollégám se kapta még meg, aki érintett. Tavaly év végén kitöltöttem, és beküldtem a nyilatkozatot. Lehet ilyen, hogy az enyém még vár?

2022. febr. 1. 19:41
 1/7 anonim ***** válasza:
A céges M30-at meg kell kapnod január végéig, kérdezz rá a cég pénzügyesénél. A NAV majd csak a pénzt küldi 15-én.
2022. febr. 1. 20:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A VISSZADO nyomtatványnak semmi köze a céghez :D
2022. febr. 1. 23:38
 3/7 anonim ***** válasza:
64%
A NAV nem küld semmit.
2022. febr. 2. 07:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A VISSSZADO nyomtatványhoz semmi köze a munkáltatónak. A NAV nem küld értesítést arról, hogy megkapta a kitöltött nyomtatványodat, Ő majd a pénzt küldi idővel a kitöltött nyomtatványon szereplő címre, vagy bankszámlára.
2022. febr. 2. 07:15
 5/7 A kérdező kommentje:

4: akkor miért erről írnak, hogy a cégem küld egy igazolást, amin már az összeg is szerepel?

Ha pedig nem kapom meg, mi a teendő?

Így, hogy tavaly leadtam, már szerepelni fog a bevallásomban, amikor megkapom ellenőrzésre?

Sok nekem az ellentmondás.

2022. febr. 2. 07:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A cég az M30 nyomtatványt küldi jan 31-ig,ahol a 65. sorban szereplő összeget kapod.

A cég könyvelőjét kérdezd meg, hol a papírod.

2022. febr. 2. 07:31
 7/7 anonim ***** válasza:

"4: akkor miért erről írnak, hogy a cégem küld egy igazolást, amin már az összeg is szerepel?"

A munkáltatónak minden adóévet követő év január 31-ig M30-as nyomtatványon igazolást kell kiállítania a dolgozója részére. Azon fel lesz tüntetve, hogy év közben ennyi adóelőleget (SZJA) vontak le tőled és mekkora jövedelem után stb.

Ezt VISSZADO-tól függetlenül is meg kell kapnod.

"Ha pedig nem kapom meg, mi a teendő?"

Jelzed a munkáltatódnak.

"Így, hogy tavaly leadtam, már szerepelni fog a bevallásomban, amikor megkapom ellenőrzésre?"

Igen, valószínűleg fog szerepelni a NAV-tervezetben.

"Sok nekem az ellentmondás."

Semmi ellentmondás nincs, csak kevered a szezont a fazonnal.

2022. febr. 3. 06:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!