Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kell kripto után...

Hogyan kell kripto után adózni? Mi a menete?

Figyelt kérdés

Ha tavaly vettem x értékben tokent és majd idén átváltom és kiutalom a számlámra, utána hogy kell adózni

milyen nyomtatványt kell beküldeni az ányk-n keresztül

2022. jan. 29. 14:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Keress egy konyvelot o elmondja. Azt tudom hogy 15 zazalekat kell leadozd szja-ba, de hogy az adobevallasba hova irod az pasz.
2022. jan. 29. 14:40
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen azt én is tudom h 15 szàzalék

csak a gyakorlatba nem tudom h kell kivitelezni

2022. jan. 29. 15:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Örülöl, hogy nem csak én vagyok satu ehhez a témához. Elvileg 2022-től önálló sor van rá, a nyereség után kell csak adóznod, vagyis ha mondjuk betettél 100 ezret, kivettél 150 ezret, akkor 50 ezer forint után adózol, de hogy ezt ügyfélkapun keresztül a megküldött adóbevallásban lehet-e módosítani, papír alapon, vagy ányk nyomtatványon elektronikusan, az passz.

Őszintén szólva én még azt se tudnám hova meg hogy kell befizetni a bevallott nyereséfből az adót, ezért nem mertem eddig elkezdeni xD. Ha ez kitisztulna, akkor belemernék.

A könyvelő nem rossz ötlet, az pont arra való, ha valaki satu, akkor helyette megcsinál mindent pár ezer ft-ért, csak az a baj, hogy egy átlag vidéki könyvelőnek sztem halvány lila gőze nincs mi az a kripto xD

2022. jan. 29. 15:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az adóbevalláson van külön sor erre. Akár ányk-n, akár papír alapon, akár az e-szja felületen be lehet írni.
2022. jan. 29. 15:56
 5/8 anonim ***** válasza:
#4 magyarul akkor ha kiküldik az elkészített bevallás tervezetet, akkor akár oda is bele lehet menni, hogy módosítani kívánom, és beírom a megfelelő helyre a nyereséget?
2022. jan. 29. 15:59
 6/8 A kérdező kommentje:

És az e szja felületen majd abba a sorba beirom és annyi? Utána hova kell elutalnom az összeget? Nekem csak ez nem tiszta pedig tudom h nem nagy dolog pár perces művelet

meg igen a legtöbb könyvelő nem foglalkozik ilyenekkel

2022. jan. 29. 16:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
6os, ebev-en tudsz az irataid megadasaval akar bankkartyaval is befizetni adot. Csomagot kell csinalj magadnak
2022. jan. 29. 17:22
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

#5 - így van.

#6 - igen. Nav szja számlaszámra (103-as adónem asszem). Ahogy hetes is írta, akár bankkártyával is. De simán átutalással is, sőt akár csekket is kérhetsz róla.

Nem értem, hogy a könyvelők miért irtóznak ettől, mi évek óta csinálunk ilyen bevallásokat.

2022. jan. 29. 18:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!