Hogyan kell kripto után adózni? Mi a menete?
Ha tavaly vettem x értékben tokent és majd idén átváltom és kiutalom a számlámra, utána hogy kell adózni
milyen nyomtatványt kell beküldeni az ányk-n keresztül
Igen azt én is tudom h 15 szàzalék
csak a gyakorlatba nem tudom h kell kivitelezni
Örülöl, hogy nem csak én vagyok satu ehhez a témához. Elvileg 2022-től önálló sor van rá, a nyereség után kell csak adóznod, vagyis ha mondjuk betettél 100 ezret, kivettél 150 ezret, akkor 50 ezer forint után adózol, de hogy ezt ügyfélkapun keresztül a megküldött adóbevallásban lehet-e módosítani, papír alapon, vagy ányk nyomtatványon elektronikusan, az passz.
Őszintén szólva én még azt se tudnám hova meg hogy kell befizetni a bevallott nyereséfből az adót, ezért nem mertem eddig elkezdeni xD. Ha ez kitisztulna, akkor belemernék.
A könyvelő nem rossz ötlet, az pont arra való, ha valaki satu, akkor helyette megcsinál mindent pár ezer ft-ért, csak az a baj, hogy egy átlag vidéki könyvelőnek sztem halvány lila gőze nincs mi az a kripto xD
És az e szja felületen majd abba a sorba beirom és annyi? Utána hova kell elutalnom az összeget? Nekem csak ez nem tiszta pedig tudom h nem nagy dolog pár perces művelet
meg igen a legtöbb könyvelő nem foglalkozik ilyenekkel
#5 - így van.
#6 - igen. Nav szja számlaszámra (103-as adónem asszem). Ahogy hetes is írta, akár bankkártyával is. De simán átutalással is, sőt akár csekket is kérhetsz róla.
Nem értem, hogy a könyvelők miért irtóznak ettől, mi évek óta csinálunk ilyen bevallásokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!