KATA - milyen bevallások kellenek?
Előre leszögezem van könyvelőm, új és nem egyezik az, amit mond azzal, amit az előző mondott. A NAVhoz pedig csak jövő héten jutok el. És mivel az előzőt azért cseréltem le, mert nem lehetett megbízni benne, ezért kicsit paranoiás vagyok, pedig nagyon szimpi a mostani srác.
Szóval alapszitu:
KATA főállás, szolgáltatásnyújtás, AAM, EUs és magyar partnerekkel (3 misi feletti számlázás 1-1 belföldi és EU partnernek is).
Milyen papírokat/bevallásokat kell beküldeni havi/éves szinten a NAVnak és az önkormányzatnak?
Áfa bevallás, közösségi összessítő jelentés (ha eus a partner), kata bevallás. Ha van egyéb jövedelem, vagy idén alanya a "visszadonak", akkor szja bevallás.
Önkormányzatnak ha tételes adóban vagy és nincs kedvezmény, akkor semmit, ha egyéb más adózásban akkor hipa bevallás.
Ha esetleg van alkalmazott akkor járulékbevallás.
Plusz még előfordulhatnak egyéb bevallások is a tevékenység specifikussága miatt.
08 csak akkor ja van alkalmazott. 01 pedig ha van olyan kötelezettség, amit vallani kell rajta. Amúgy gyanús, hogy nem kell neked.
Én attól függetlenül, hogy nem kell, beadni nem szoktam, de egy Ny-est adok be rájuk év elején. De igazából azt sem kellene.
Nincs neked könyvelőd, nem is volt.
Miért kellene menni a navhoz? Net, telefon... Ennyi.
Igen, azt moondta, hogy év elején kellett volna valami
Amúgy az előző hipa és kata bevalláson kívül nem adott be semmit. Meg elbaszta a bejelentést is és piros lett a tb-m. Kicsit meglepett, hogy mennyi minden új papírt kellett volna beküldjek. De ezek szerint az új könyvelő srác jobban ért a dologhoz, mint a néni. Köszönöm, megnyugtattál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!