Ebben az esetben kell adót fizetnem?
Egyszerűsített foglalkoztatásban fogok dolgozni. Havi 12-14nap napi 16.000ft. Ezt nekem kell bevallanom majd igaz? A Nav által készített bevallásban ez nem lesz benne gondolom. Külön kell bevallanom vagy az egészet nekem kell így megcsinálni? Beleértve a teljes munkát az évben, mert az is volt.
Meg még az lenne a kérdésem, hogy szja fizetési kötelezettségem is van, igaz? Ha van, akkor azt mikor meg hol kell fizetnem?
Bocsánat a rengeteg kérdés miatt, de nem tiszta sajnos ez.
Ha a mentesített keretösszeg alatt keresel, akkor nem kell szerepeltetni és fizetendőd sincs.
Ha felette keresel, akkor a bevallási tervezetben benne lesz és a keretösszeg feletti részre kell szja-t fizetned.
Ha fizetne kell, akkor május 20, a nav erre rendszeresített számlaszámára utalással, vagy csekken, vagy bankkártyával.
Ezek szerint a bevallást magát megcsinálja a nav az egyszerűsített munkára is? Aztán nekem az alapján kell fizetnem adót. Jól értelmezem?
Köszönöm, hogy hozzájárulsz az ismereteim bővítéséhez!
Nagyon szépen köszönöm!
Még egy kérdést feltehetek neked? Az egyszerűsített munka mellett jogosult vagyok az álláskeresési járulékra? Mert 4 évig dolgoztam, csak sajnos a Covid betett a cégnek és elvesztettem a munkám novemberben.
Nem tudom, azt tudod-e, hogy egyszerűsített foglalkoztatásban NINCS táppénz, nincs felmondási idő és nincs szabadság sem. Ha nem dolgozol, nem keresel, ha megbetegszel, szintén nem és nem is kapsz ez alatt táppénzt sem.
Valamint ahhoz, hogy ellássanak az orvosnál, Neked kell majd fizetned a TB_t.
Nem biztos, hogy olyan nagyon jó buli lesz ez :-(
Ismerek olyant, aki évekig így dolgozott, aztán amikor lerokkant, akkor ráébredt arra, hogy bizony egy fillér ellátást nem kap, mert nincs meg a ledolgozott szolgálati ideje.
Igen ezekkel tisztában vagyok. Igyekszem majd teljes munkát találni... Ez csak ideiglenes, ameddig nem lesz más lehetőség.
Köszi neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!