Nappali tagozatos felsőoktatás mellett jár adókedvezmény?
A munkavállalónak nem jár ilyenkor kedvezmény.
Ha még 25 év alatti vagy, akkor januártól szja kedvezmény jár.
Nem tudunk ilyesmiről, tehát mende-monda.
2022. januártól életbe lép a 25 év alattiak SZJA kedvezménye...
Ha "pályakezdőt" alkalmaz egy cég, maximum neki jár valamilyen kedvezmény ez által, nem Neked.
" Ez lesz furcsa, majd amikor kevesebb lesz a fizum "
Nekem meg most lesz furcsa, hogy több lesz a fizud, mint Nekem, mert már elmúltam 25 éve 25 évesnek lenni. :)
"Ha diákszövetkezeten keresztül foglalkoztatnak, akkor januártól..."
Nem csak akkor. Az életkor feltétel (25 év alatti), nem az, hogy van-e még beiktatott szervezet a foglalkoztatásnál.
Nem jól tudod, azt írtam, hogy adómentes.
Iskolaszövetkezeten keresztül csak 15% SZJA-t kellett adózni eddig, jövőre már azt se kell.
Ha nem iskolaszövetkezeten keresztül van foglalkoztatva a 25 év alatti akkor ugyanúgy fizetik a járulékot utána, csak az SZJA-t nem (2022-től).
Bocsi 8-as, de az adó nem egyenlő a járulékkal! Ne keverd a kettőt! Senki nem mondta, hogy járulékot nem kell fizetnie, ha nem diákszövetkezeten keresztül dolgozik.
Adómentes lesz, tehát SZJA-ról beszélünk, nem másról. Ennél a feltétel a 25 év alatti életkor 2022. január 01-jétől. Mindegy, hogy milyen módon van foglalkoztatva. Tehát Te nem tudod jól.
Iskolaszövetkezeten keresztül csak SZJA lesz a 25 év felettieknek.
Iskolaszövetkezetet kikerülve SZJA (adó) és járulék is lesz, de a 25 év alattiaknak az SZJA kiesik.
Senki nem állított ellenkezőt... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!