Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » DDP paritásnál az eladó...

DDP paritásnál az eladó fizeti a vámot és az áfát is Alibabás rendelésnél?

Figyelt kérdés
Nekem mint a egyéni vállalkozónak már nem kell semmit fizetnem/bevallanom nem?
2021. dec. 1. 10:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, a DDP: delivered, duties paid azaz benne van az árban a vámkezelés, a kivetett áfa és a leszállítás minden költsége (ha a szerződés egyéb feltételei másként nem rendelkeznek vagy a felek korábban bevett gyakorlata az egymással folytatott ügyletek során más értelmezést nem sugall)
2021. dec. 1. 12:08
 2/3 A kérdező kommentje:
Ha a nav rámszállna akkor se tudnának belekötni? Nem mondhatják, hogy bizonyítsam be, hogy be lett fizetve az áfa? (nem tudnám mert kb semmi közöm ahhoz hogy az eladó mit csinál)
2021. dec. 1. 13:52
 3/3 anonim válasza:

Ez engem is érdekelne. Ha kapok egy ellenőrzést, akkor hogy tudom igazolni? Számlán tételesen fel kell tüntetniük a kifizetett ÁFÁT és VÁM költségeket?

Csak az eladónak aligha lesz tudomása a magyar ÁFA kulcsról stb. A vámot és az egyéb adókat csak a határnál kezdik el intézni.

2023. nov. 22. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!