Kaptam a NAV-tól egy határozatot, miszerint "2020. évi személyi jövedelemadójának 1-1 %-áról rendelkező nyilatkozata(i) érvénytelenek", ez mit jelent?
Elvileg fellebbezéshez be kell fizetnem 5000 forintot, de nem értem, minek?
Köszi, ha valaki segít.
Azt jelenti, hogy a 2020. évi személyi jövedelemadód 1-1 %-áról rendelkező nyilatkozataid érvénytelenek.
Ne fellebbezz.
Követem a kérdést, ha nem gond.
Párom is kapott egy ilyen határozatot, KATÁ-s vállalkozóként. Teljesen szabályosan, időben beadott bevallásokkal, késedelmes fizetés nélkül. Mi se értjük hogy mi ez, de nem fogunk fellebbezni, csak sajnáljuk, hogy a pénzt nem kapják meg azok a szervezetek, ahová szánta őket a párom.
Én is kaptam ilyet. Én ugyan nem küldtem el a bevallásomat, mert pont nem volt netem, de a NAV azt automatikusan megcsinálja (sima alkalmazott vagyok, semmi extra bevétellel), szóval nem kellett.
Nem nagyon értem a dolgot.
Érvénytelen például akkor lehet, ha olyan szervezetnek kérted utalni az adód 1-1 %-át, amely szervezet arra nem jogosult, vagy MÁR nem jogosult rá.
Az viszont számomra is érthetetlen, hogy ha valaki nem rendelkezett az adója 1-1 %-áról, akkor milyen érvénytelenségről kapott értesítést.
Idei évről már az egyik 1 %-ot akkor is oda utalják, ahova az előző években kérted, ha egyáltalán nem rendelkezel róla, vagy nem változtatod meg az előző évihez képest más szervezetet megjelölve. Még talán ez lehet a 4. válaszoló kételyeire az elképzelés.
Köszi szépen a válaszokat.
Hát nem tudom tényleg mi van most :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!