Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha havonta csak 2 napra...

Ha havonta csak 2 napra jelentenek be alkalmi munkavállalóként, és összesen 25ezer forintot keresek ezzel egy hónapban, azután kell még szja-t is fizetnem?

Figyelt kérdés
Azt hiszem fontos, hogy szakképzettséget NEM igénylő munka ez, de nekem ötletem sincs, mit kell felszorozni mivel, és hogyan jön ki a mentesített keretösszeg.
2021. nov. 26. 17:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ja bocs, én a szakképzettséget bem igénylőt írtam. De a szakképzwttséget igénylőnél sem annyi az összeg, amit te írtál.
2021. nov. 27. 14:45
 12/18 anonim válasza:
Azt le tudná írni valaki, hogy mennyi a szakkép. nélküli mentesített összeg egy napra?
2021. nov. 28. 23:57
 13/18 anonim ***** válasza:
Leírtam, 10.010 forint.
2021. nov. 29. 00:08
 14/18 anonim válasza:
Sziasztok, azt mondjátok meg nekem légyszíves, hogy ennek a befizetendő SZJA-nak látszódnia kéne-e a NAV által nekem küldött bevallásban? Ha tehát ott nullát ír a főoldalon, tehát nem keletkezett szerintük befizetendő SZJA, akkor nem kell fizetnem? Vagy a munkáltató az összeget nem jelenti le, tehát most be kéne jelentenem a tervezet módosításával? Magyarán én számoljam ki, hogy fölötte kereste-e naponta? Vagy ez hogy működik?
2022. ápr. 24. 02:27
 15/18 anonim válasza:
Mármint a NAV által küldött bevallás-tervezetben*
2022. ápr. 24. 02:28
 16/18 anonim ***** válasza:
Látszódni kell igen, a munkáltató jelent a nav felé.
2022. ápr. 24. 06:51
 17/18 anonim válasza:
Ez érdekes. Én is azt kaptam, hogy "Önnek nem keletkezett befizetendő adója". Ez azért érdekes, mert a keresztösszeg felett kaptam jó pár napon, de nem sokkal. Arra tippelnék, hogy van valami ilyesmi: "adónemenként 1000 forint alatti adót naponta nem kell megfizetni" . Elképzelhetőnek tartom, hogy úgy számolt direkt a kifizetőm, hogy csak nagyon kevésre jöjjön ki az SZJA. De igazából nem tudom. Azokat az összegeket néztem én is, amit itt írtatok. Afölött kerestem, kaptam is SZJA-tervezetet, de azt írja, 0 forint a befizetendő adó. Vagy valamire nem gondolok?
2022. ápr. 24. 11:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Átlagolva nézik, illetve inkább összesítve. Szóval ha volt nap, ahol ezerrel a keret felett kaptál, más napokon meg alatta, akkor ha összesítve nem haladod meg, akkor nincs adó.
2022. ápr. 24. 12:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!