Hogy van ez a minimáladó? Ha én másfél milliót keresek első évben, de vesztességessé tudom tenni kétszeresen akkor elvileg átvihető a vesztesség és 2 évig adómentes vagyok, de hallottam valami minimáladóról...
Hogyan tudod szándékosan veszteségessé tenni???
Ha ingyen adsz valamit, akkor is keletkezik a piaci árnak megfelelő ár 20%-a befizetendő adóként. Mi a terv anyukádnak papíron ingyen adsz dolgokat, erre tuti nem fognak rájönni???
Látszik, hogy nem vagy képben az adózás működésével, de már stiklizni akarsz :)
3 milliót szeretnél eszközökkel elköltségelni akkor azok valószínűleg tárgyi eszközök lesznek amik költségként azonnal nem számolhatóak el (kivéve kis értékű), hanem megadott kulcsok szerint értékcsökkenés leírásával lehet elszámolni több év alatt. Nem azonnali költség amit csak úgy elszámolsz. Amúgy meg is kell lenniük.
Fogadd meg amit fentebb írtam. Próbáld meg normálisan csinálni, ha úgy az nem nyereséges akkor inkább olyannal foglalkozza ami igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!