Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kripto adózásnál mi lesz, ha...

Kripto adózásnál mi lesz, ha nincs nyilvántartásom, illetve nem pontos?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy évekkel ezelőtt vett valaki kriptót. Összevissza váltogatott, dexeken, tőzsdéken, olyan helyeken, ahol nem csak bizonylatot nem kapott, de nem is emlékszik rá. Ilyenkor mi van, ha leadózás után vizsgál a nav? Azt mondják, hogy nem tudod igazolni pontosan a kriptód eredetét, ezért nem adózhatod le? Vagy megbüntetnek? Vagy x százalékkal többet kell fizetned?

Vannak pl crypto kaszinók, sportfogadó oldalak, ahonnan semmilyen igazolást nem kapsz, néha még az accod is törlik...

2021. nov. 13. 22:39
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de miért írod ezt? Egyáltalán nem érdekel, hogy most nem 15%, hanem több, és hogy évek múlva mennyi lesz. Engem az érdekel, amire a kérdésben kérdeztem rá.
2021. nov. 14. 09:58
 12/18 anonim ***** válasza:
Ne bonyolítsd túl ezt a dolgot. Adót azután kell fizetni, amit fiat számlára kiveszel, az adóalapot is csak az csökkenti, amit ugyanígy tudsz igazolni. A tárcák közötti mozgatás nem érdekes adózás szempontjából.
2021. nov. 14. 10:00
 13/18 A kérdező kommentje:
Jó, de akkor is érdekelne, hogy mi történhet. Nem véletlenül kell nyilvántartást vezetni, ebből szerintem sok embernek kellemetlensége lesz.
2021. nov. 14. 10:13
 14/18 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de azért írom ezt, mert te dobálózol a 15%-kal, ami jelenleg nem érvényes, először majd csak a 2023-ban beadott bevallásodban érvényesítheted. Aztán írtad, hogy ez még jópár év múlva lesz esedékes, nos az meg hatalmas lutri, hogy akkor épp milyen szabályozások lesznek. Amire a kérdésben rákérdeztél, arra már megadtam a választ korábban, ez csak kis kiegészítés, intermezzo volt a korábbiakhoz, hogy teljesen tiszták legyenek a korábban leírtak.
2021. nov. 14. 10:20
 15/18 anonim ***** válasza:
A nyilvántartás a költségelszámolás részhez kell leginkább. Ha nem számolsz el költséget, hanem a teljes kivett pénzt leadózod, akkor nem lesz gondod, ahogy már tegnap is leírtam.
2021. nov. 14. 10:21
 16/18 anonim ***** válasza:
Ne komplikald tul. Mond azt h olyan regen vetted h fogalmad nincs h mennyiert vetted. Leadozod az egesz osszeget amennyiert eladod, semmit nem vonsz le, belole se a veteli arat, a tranzakcios díjakat semmit... A nav nem fog kotekedni mert barmi tortenik kevesebb kene legyen az ado mint amennyit igy befizetsz.
2021. nov. 14. 11:50
 17/18 A kérdező kommentje:
Rendben van, köszönöm mindegyikőtöknek a válaszokat. Így akkor valószínűleg abbahagyom az agyalást ezen :)
2021. nov. 14. 17:00
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha a teljes után fizetsz adót, akkor a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy mi lett volna, ha nem...
2021. nov. 15. 05:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!