Letilthatjak az ausztriai jövedelmem magyarorszagi adotartozás miatt ?
Ausztriaban élek és dolgozom mar 1 éve .
Ezt megelozoen magyarorszagon nem igen tartoztam normal polgarok koze igy osszegyult 600 000 ft adótartozásom . Osztrák fizetésből ezt letudják tiltani ?
Igen.
Létezik nemzetközi jogsegély.
- igen, le tudják
- a házastársi vagyonközösség miatt a feleségedre is rászállhatnak, kivéve ha a tartozás a házasság előtt keletkezett, de azt neked kell majd bizonyítani.
Sima tartozast (pl. banki hutel utanit) is siman be tudnak hajtatni EU-ban, de raadasul neked adotartozasod van, azt plane nem fogod meguszni.
Es a kibujni probalkozas is konnyen atcsuszhat a koltsegvetes elleni csalas (regi neven adocsalas) kategoriaba, ott meg leulendot osztogatnak. Ez alapjan javaslam, hogy mihamarabb fizesd ki.
Tehat direkt a fizetésből is letiltható?
Mint pl magyarorszagon mikor van egy tartozásom es a konyvelo kuld egy letiltást a munkahelyemre .. a bankartyamról meg ilyesmiből nem tudnak letiltani mert semmi nincs a nevemen . Szimplán egy munkahelyem van.
Le tudják, de mire erre sor kerül addigra bőven kifizetheted.
Én magyarországon élek, 7 éve vettem egy üzleti ingatlant négy év múlva szólítottak fel az ingatlanadó fizetésére, és még onnantól indult volna a behajtás ideje.
Simán kifizettem aztán legyenek boldogok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!