Magánszemélyként ingótárgy értékesítés?
Sziasztok szeretnék elkezdeni ingóságokkal kereskedni. Amiért ide írok az konkrétan az adózással lenne kapcsolatos. Olvastam màr utánna de nem teljesen áll össze a kép a fejembe. Lényeg annyi lenne hogy vennék és eladnám drágábban.
Mondok egy példát
Éves bevételem : 1M Ft
Jövedelem: 150EFt(Profit)
És ezután kell 15%-ot. Vagy 16% -32e mert ilyet is halottam.
Itt ennél a pontnál hozzá tennék valamit. Számlát,bizonylatot egyelőre nem tudok adni ez probléma? Ez kell?
Most ha eladod valamid ahhoz sem adsz számlát.
Na de jövedelemből vagy bevételből adózok. ?
Lehet nagyon zavaros de tényleg nem látom át mert sok verziót hallottam köszönöm előre is a válaszokat!
Ahogy az egyes írja.
Használt cuccot bizonyos értékhatárig el lehet adni adómentesen; de értékesítési céllal vásároltat nem.
"Sziasztok szeretnék elkezdeni ingóságokkal kereskedni."
Leírtad a lényeget: Kereskedni...
Innentől kezdve ez üzletszerű, amit mint magánszemély nem végezhetsz. Azt csak valamilyen vállalkozási formában teheted meg. Ahhoz pedig adószámot kell igényelni a NAV-tól, a tevékenység függvényében különböző engedélyek kellenek hozzá, és van számlaadási kötelezettséged is.
Az adózás, járulékozás a bevételed/jövedelmed után pedig az általad választott adózási módtól függ.
"Használt cuccot bizonyos értékhatárig el lehet adni adómentesen;"
Mint magánszemély, ha eladod a megunt, szükségtelen ingóságaidat.
De Rád nem ez vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!