Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy működik a vagyonszerzési...

Hogy működik a vagyonszerzési nyilatkozat?

Figyelt kérdés
Tudom hogy ezt már eltörölték, de valaki leírná hogy mi ez? Pl. Nekem van egy bejelentett munkahelyem, ahol nettó 250 ezret keresek, és mellette maszek munkákat vállalok, amiből nem adózok. A 250 ezerből élek,és a maszek munkákból havi 200-250 ezret szedek össze, amit lakásra gyűjtök. 10 év alatt a maszek munkákból össze szedek 20 millió forintot, amiből veszek egy lakást, és vagyonszerzési nyilatkozatot kell tennem. Ilyenkor kiderülhet hogy kerestem pénzt ami után nem adóztam? Mert nem túl hihető hogy 10 év alatt összes szedtem havi 250 ezres fizetésből 20 milliót. Igaz össze lehetne szedni, ha egy forontot nem költök havonta a fizetésemből, de az elég hihetetlen. Vagy mondatom pl azt hogy a szüleimnél laktam, és nem kellett nekik adnom egy forintot sem, vagy csak nagyon minimálisat, hogy össze tudjak gyűjteni egy lakásra? Ilyenkor mennyire járnak utána egy ilyen mesének? Megnéznik hogy hol lakom, és hogy kik laknak még azon a lakcímen? Pl egyedül lakom egy albérletben, és a szüleim már meghaltak, akkor már bukott ez a mese. Mennyire veszik ezt komolyan? Azt tudom hogy most eltörölték ezt a vagyonszerzési nyilatkozatot, de lehet hogy 5-10 év múlva visszahozzák.

2021. okt. 26. 14:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem fogják visszahozni...
2021. okt. 26. 15:31
 2/8 anonim ***** válasza:
A kispolgárok első paneljaval senki se fog soha foglalkozni. Nincs erre kapacitás hogy a filléreket üldözzék.
2021. okt. 26. 16:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Vagyonszerzési nyilatkozat? Az meg mi? Vagy mi volt, amíg el nem törölték?

Vagyonnyilatkozat most is van. A közigazgatásban dolgozókra ez többnyire kötelező.

Vagyonszerzési nyilatkozatot az illetéknél tudok csak elképzelni, ahol be kell jelenteni az adóhatóságnak, ha valakitől például ajándékként vagyont szereztél. Ott van egy ilyen "bejelentő nyilatkozat a vagyonszerzésről".

2021. okt. 26. 17:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy ha veszek egy lakást, akkor kell vagyonszerzési nyilatkozatot tenni, nem? Igazolni kell hogy honnan van a pénz, nem?
2021. okt. 26. 18:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem kell
2021. okt. 26. 19:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen. Nem kell. "Csak" elkérik az értékenek a 4 %át pluszba
2021. okt. 26. 19:12
 7/8 anonim ***** válasza:

"Úgy értem, hogy ha veszek egy lakást, akkor kell vagyonszerzési nyilatkozatot tenni, nem? Igazolni kell hogy honnan van a pénz, nem?"

Egy ideje már a szakmában dolgozom, de ilyenről még nem hallottam. :)

2021. okt. 27. 05:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Én meg vettem lakást és szó se vklt ilyenről.
2021. okt. 27. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!