Van-e valami teendőm ezután diákként?
Figyelt kérdés
A nyáron diákként dolgoztam a Meló-Diák iskolaszövetkezetnél, összesen 6 hetet, ami ugye 30 munkanap. Az órabér 423 Ft volt, júliusban kaptam ebből 15 napi bért ami 50760 Ft, és ugyanennyit kaptam a következő hónapban is. A munkaszerződésben is ennyit írtak órabérnek (423 Ft). Kérdésem, hogy ebből a megkeresett összegből nekem adóznom kell még? Adóbevallást is kell készítenem? Hol tudok a pontos, naprakész adózási jogszabályoknak utánanézni, ha még adót kell fizetnem a fizetésem után?2010. szept. 2. 17:42
1/3 anonim válasza:
Adóznod már nem kell elvileg, mert a diákszövetkezet már megtette helyetted. Ellenben ha jól tudom, akkor adóbevallást majd kell beadnod, de ennek a határideje 2011. május 20. körül van. Majd az év végén vagy jövő év elején kapsz egy papírt. Abban minden le lesz írva, hogy mit hova, melyik sor melyik rublikájába kell beírnod. Ha majd letöltöd jövőre az apeh oldaláról az ABEV programot a megfelelő nyomtatványokkal, akkor egyszerűen menni fog. A lényeg, hogy ráérsz ezzel február vagy március körül foglalkozni.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :)
Akkor elvileg ráérek jövő év elején foglalkozni ezzel, és akkor sem lesz egy nagy ördöngősség (remélem) :D
2010. szept. 2. 21:02
3/3 anonim válasza:
Én csináltam már párszor, nem para, ha csak egy helyen dolgoztál, akkor kb 5 rubrikát kell kitöltened és figyelned, hogy a végén 0 jöjjön ki az adó résznél. Én először azt hittem, elrontottam valamit, nem gondoltam, hogy a 95%-át üresen kell hagynom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!