SzJA visszatérítés jàr így? És kb mennyi? Apuka is kap így?
Én vagyok az anyuka. Gyesen voltam idén még, egészen szeptemberig (akkor lett 3 a kisfiam), viszont màr július óta dolgozom újra gyes mellett is. Akkor én erre a 5 hónapra (július-december) kapok csak vissza pénzt februarba, amiota dolgozom? Vagy a gyesre is jàr?
Mennyi pénzre számíthatok? (235 a bruttó fizetésem)
Màsik: nyàron különköltöztünk a gyerek apjàval. Nem voltunk hàzasok és bejegyzett élettàrsak sem, csak ott laktunk nàla, az àllandó lakcímünk pedig maradt ott. A csalàdi pótlékot én kapom a gyerek születése óta. Ő Katàs vállalkozó egyébként. Neki is jár vissza ez?
"Hatos, ha az apa az év bármely napján jogosult volt, márpedig nyáron költöztek külön, jogosult."
Én ezt mind értem. Viszont láttam már sok olyan családot, hogy a magasabb összegű családi pótlék miatt egyedülállóság címén igénylik azt, mégis együtt él a két jogosult a gyerekkel.
Azért írtam ezt -> Ha Te, mint anyuka, aki kapod egyébként a gyermek születése óta a családi pótlékot, azt nem magasabb összegben kaptad "egyedülállóság" címén.
Tehát ha nem magasabb összegben kapja a családi pótlékot a gyermek születése óta egyedülállóság címén, akkor az apuka is jogosult az SZJA visszatérítésre.
Nem írtam én sem mást. Ebben a kérdező meg is erősített, tehát a különköltözés után igényelte egyedülállóság címén a magasabb összegű családi pótlékot. Ez így teljesen jó ahhoz, hogy az apuka is jogosult legyen a visszatérítésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!