Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ügyfélkapun meg lehet nézni...

Ügyfélkapun meg lehet nézni hogy mekkora összegre vagyok bejelentve?

Figyelt kérdés
Tehát arra vagyok kíváncsi hogy ügyfélkapun hol lehet megnézni hogy mekkora összegre vagyok bejelentve? A főnökömet kérdeztem hogy a normálisan br vagyok-e jelentve, ha esetlegesen valamikor felvennék egy hitelt vagy ilyesmi, de terelte a szót. Utána szeretnék ennek nézni.
2021. okt. 5. 15:08
 1/4 anonim ***** válasza:
60%

Ezt a berpapirodon is megnezheted. Nyilvan nem fognak fiktiv berpapirt kiadni. Ha a berpapirodon x osszeg van akkor az utan adóznak es azt jelentik be. Oriasi gyokerseg lenne mondjuk 300kra bejelenteni mikozben 200kt kapsz..

Nyilvan forditott esetben fizetnek zsebbe. De akkor nyilvanvalo mire vagy bejelentve hisz ez a lényege.

2021. okt. 5. 15:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Valamennyit fizetnek zsebbe is és ezért kérdezem, bérpapírt ritkán kapok így nem tudom.
2021. okt. 5. 15:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkor amit nem zsebbe kapsz hanem utalnak, azt elosztod kettovel es megszorzod harommal..igy csinalsz a nettobol bruttot.
2021. okt. 5. 15:56
 4/4 anonim ***** válasza:
71%

Azt tudod megnézni ügyfélkapun keresztül, hogy a hivatalos számfejtett bruttó béred mennyi. Ezt havonta lebontva le lehet kérni.

Tehát olyan nincs, hogy ennyire és ennyire bejelent a munkáltató. A munkáltató a jogviszony kezdetekor bejelent, de ott bért nem kell megadni.

A hivatalos béredről havonta nyújt be a NAV-hoz 08-as bevallásokat, azok adatait Te is le tudod kérni az ügyfélkapudon keresztül. eBEV szolgáltatások -> Járulékadat kivonat lekérdező felületen.

2021. okt. 5. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!