Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Van adó, áfa és vámkezelési...

Van adó, áfa és vámkezelési költségem ha rendelek? És ezek pontosan mit jelentenek?

Figyelt kérdés

Lehet hogy nagyon hülye voltam, rendeltem egy úgynevezett kínai webáruházból, amit tökre magyarnak néztem (mármint azt hittem magyarok üzemeltetik, és itthon) Úgy kerestem rá, hogy azon gondolkodtam hogy el kellene mennem a kínaiba, tudjátok ahol ilyen olyan műanyag konyhai meg fürdőszobai dolgok vannak, de lusta voltam... gondoltam magamban..de jó lenne ha lenne egy kínai cuccos webáruház, na aztán rákerestem, megtaláltam álmaim oldalát. Hú, "mint a magyar wish.." Minden 13 meg 75 ft volt, kb 40 dolgot rendeltem 5300 ft-ért...Kaptam is a számlát, el is utaltam a pénzt. Hiteles oldal, nem abban nem bízok.

Ez egy olyan oldalnak tűnt ahonnan az emberek rendelnek olcsón, majd eladják drágán pl az üzletükben..

A rendelés nyomon követésben azt írják, hogy már szállításon van. Közben alaposabban átolvastam a leírást, ezt írták, ezt nem vettem észre.:

> A termékek postázása utáni esetleges vám-, adó-, és/vagy

> áfafizetési kötelezettségért cégünk felelősséget nem vállal.

> Ezen költségek a megrendelőt terhelik.

Na erre írtam is az ügyfélszolgálatnak, hogy az 5300 forintomon kívül még milyen költségeim lesznek, úgy körülbelül, mert jó lenne tudni. Ennyit írtak rá:

"Elméletileg a posta a vámkezelési költséget minden levél után

felszámítja"

Elméletileg? Most akkor igen vagy nem?

Azt is írták a leírásban, hogy több levélben érkezik, tehát ezt a 40 dolgot nem feltétlenül egyszerre fogom megkapni. Külföldi raktáruk van több, Angliában regisztrált cégük.

Elég klassz, hasznos cuccokat rendeltem, tehát ha éppen még további 5 ezret ki kell fizetnem, az úgy is baromira megéri, hiszen 13 ft volt majdnem minden. De ha közlik hogy 40 csomag jön, mind után kell 500 ft-ot fizetnem akkor inkább nem kérem a csomagot. Sajnos "bedőltem" mert kevés dolgot engedhetek meg magamnak.

Belinkelem melyik oldal, itt van az információs leírás: [link]

Már próbáltam volna felvenni a kapcsolatot a postával, de nem elérhetőek...

"Annak érdekében, hogy a telefonos ügyintéző és az elektronikus levelező kollégáinkat tehermentesíteni tudjuk, a veszélyhelyzet kezelésével kapcsolatosan leggyakrabban feltett kérdéseket és a vonatkozó tudnivalókat összegyűjtöttük."

Csak ezek a tudnivalók nem válaszolnak a kérdésemre, ezért megpróbálom itt, ahol sok ember van.

2021. szept. 29. 21:47
 1/1 anonim ***** válasza:
800 Ft / csomag legalább
2021. szept. 29. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!