Hogyan/milyen módon és összegben kell fizetnem a TB-t az én esetemben? Lent.
Figyelt kérdés
Idén végeztem a gimnáziumot, de egyelőre nem tanulok tovább, mert külföldre megyek au-pairnek. A lehető leghamarabb meg kéne csináltatnom az Európai Egészségügyi Kártyát, de csak most szembesültem azzal, hogy munkanélkülinek számítok és nekem kellene fizetnem a TB-t. Hova kell fordulnom, hogy mihamarabb elintézzem ezt? 3 hét múlva utazok....2010. szept. 1. 09:40
1/9 anonim válasza:
Regisztráltasd magad a munkaügyiben és akkor az önkormányzat fizeti helyetted!
2/9 anonim válasza:
nem fizeti neki mivel pályakezdő, csak akkor fizetik valakinek ha kap munkanélkülit és abból levonják azt az összeget
3/9 A kérdező kommentje:
erről tudnál bővebben írni? mert nem igazán értek még ezekhez a dolgokhoz...
2010. szept. 1. 10:01
4/9 anonim válasza:
2.vagyok, az apehbe kell bemenned ott mindent pontosan elmondanak neked
5/9 anonim válasza:
mármint a tb-ről kapsz ott tájékoztatást
6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ! akkor az apehnál utánaérdeklődöm.
2010. szept. 1. 10:07
7/9 anonim válasza:
ha bemész az apehoz ott adnak neked csekket előre több hónapra amit be kell fizetni minden hónap adott napjáig, az összege 4500 ft, ezt addig kell fizetned amíg nem lesz itthon bejelentett munkahelyed. ha elmész külföldre azt nekd kell eldöntened, hogy szeretnéd e, hogy itt érvényes legyen a tb-d
8/9 A kérdező kommentje:
De hogy megkaphassam az EU Egészségügyi kártyát kell fizetnem az itthoni tb-t, nem? Különben külföldön nem kapnék kedvezményes ellátást..
2010. szept. 1. 10:17
9/9 anonim válasza:
Ha idén végeztél, akkor a diákigazolványod érvényességéig biztosított vagy, plusz még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az egészségügyi ellátások igénybevételére.
Tehát október 31-ig érvényes a diákigazolványod, és december 15-ig vagy jogosult a TB ellátásokra (dec.16-tól kell rendezned magad után)
Ha tartósan külföldön tartózkodsz, azt be kell jelentened az APEHnél, és akkor nem kell az egészségügyi hozzájárulást (TB-t) fizetned. Ami most havi 4950 forint. Január 1-től biztos több lesz, mert tavaly 4500 volt, arról emelkedett 4950-re idén jan.1-től.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!