Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » SZJA visszatérités gyermeket...

SZJA visszatérités gyermeket nevelőknek - hány éves korig gyermek a gyermek?

Figyelt kérdés
Ha 2021. januárban töltötte be a 19. évét, 2021-ben érettségizett, és 2021-ben elkezdte a nappali egyetemet, akkor jár?

2021. szept. 20. 17:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

#10, nem tudom honnan vetted, hogy #9-es “ballibsi” lenne, mikor azt irta, hogy ezt a kormanyt IS utalja.

Amugymeg ez a fajta “torvenyhozas” tenyleg rohelyes, hogy facebook-on, radioban dobnak be ilyeneket, aztan 1-2-sok hettel kesobb majd egyszer ki is derul, hogy pontosan mit is jelent. Aztan egy ev mulva visszamenoleg modositjak, mert ugye nem konzultak a szakmaval (vagy lesoportek az erveket). Mint ahogy most a moratoriummal is van. Es ez nem politikai kerdes, hanem siman allamigazgatasi, nem az a kerdes, hogy otlet-e, hanem hogy rosszul van vegrehajtva.

2021. szept. 21. 10:32
 12/17 anonim ***** válasza:
87%
ennek semmi köze a nézetekhez, fideszes és balos köynvelő ismerősök is a hajukat tépik, mert már tegnap délután óta ezzel zaklatja őket mindenki.
2021. szept. 21. 11:28
 13/17 anonim ***** válasza:
68%

9-es voltam.

Köszönöm azoknak, akik a védelmemre keltek. Nem politikai válasznak szántam valóban, és örülök, hogy nem mindenkinek mosták át az agyát ilyen szinten. :)

Egyébként nincs kire szavaznom. Politikailag így állok jelenleg, ha ez "megnyugtat". :D Tudom nem kérdezted, de akkor is elmondom, ha már politikát olvastál bele a válaszomba.

2021. szept. 22. 04:36
 14/17 anonim ***** válasza:
Akkor jár,ha kapsz családi pótlékot is.Szerintem az én egyetemista lányom már semmire sem volt jogosult se csp.se, adókedvezmény.Úgyhogy a visszatérítés sem jár én úgy tudom.
2021. szept. 23. 08:57
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

14, aztán te ezt honnan tudod, amikor jogszabály még nincs?

Ráadásul pl a családi kedvezmény is jogosultsághoz kötött, nem folyósításhoz, tehát nem kell kapni, elég jogosultnak lenni (igen, fura, de van, aki nem igényli).

2021. szept. 23. 09:27
 16/17 anonim ***** válasza:
15-ös hidd el tudom azt egyetemista nem kap,csak aki jogosult családi pótlékra.Sem családi adókedvezményre de én nem vitatkozom.
2021. szept. 23. 11:11
 17/17 anonim ***** válasza:
33%

naaa, 16, ne dumálj félre.

Azt írtad, akkor jár, ha kap csp-t.

Fogalmunk sincs, kinek fog járni.

És ha jármi fog sem valószínű, hogy annak jár majd, aki csp-t kap, hanem aki arra jogosult.

Ráadásul 2021-ben a kérdező gyereke fél évig közoktatásban tanult, tehát jogosult volt a csp-ra, úgyhogy jó eséllyel részarányosan kap majd vissza.

2021. szept. 23. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!