Hogyan adózok ez esetben ?
Milyen eljárás keretében fizeti meg a kártérítést? Volt peres eljárás, vagy csak "fű alatt" megegyeztetek? Ha utóbbi, akkor simán valami joghasználati díjat vagy ilyesmit (amiben megegyeztek, hogy mindkettőtöknek megfeleljen) kiszámlázol felé, amiből te az adózási formádnak megfelelően rendesen adózol, ő meg a sajátja szerint elszámolhatja.
2021. szept. 18. 17:07
A kártérítés nem adóköteles. nincs se áfa se semmi.
Ha magánszemély vagy szja se.
Kérdés hogy ez minek minősül, kártérítésnek vagy utólagosan megvette a weboldalt.
Nagyon nem mindegy
2021. szept. 18. 17:11
3/13 A kérdező kommentje:
Nem vette meg a weboldalt. Sima kártérítésnek számít, mivel a lopott tartalommal növelte a bevételét az én káromra. A kár mértéke nem határozható meg pontosan, csak a lopás ténye, de ez önmagában is ugye sérti a szerzői jogokat.
4/13 A kérdező kommentje:
Eszembe jutott egy régi dolog. Volt a rádióban egy nyereményjáték, amire csak egyedül én adtam jó választ és ezzel 30000 ütötte a markomat. Akkoriban a rádió vállalta az adó vonzatát és ott SZJA-ról volt szó. A könyvelőm is ellenőrizte akkoriban, hogy minden rendben van e. Ha jól rémlik, akkor ez valami külön jövedelemként jelent meg a papírokban.
A kártérítés alapból adómentes.
Viszont továbbra is kérdezem, volt-e valamilyen hivatalos eljárás? Ugyanis kártérítési összeget nem lehet csak úgy "bemondásra" kiszámlázni. Ehhez IGAZOLNI KELL, hogy mekkora volt a kár. (Tudom, ez ilyen esetben nagyon nem könnyű). Ha ugyanis a kár értékénél nagyobb összegben egyeztek meg, akkor az afölötti rész már adóköteles.
2021. szept. 18. 17:52
6/13 A kérdező kommentje:
Nem volt semmilyen eljárás. 100 és 500 közé saccolható. 100 alatt egy hivatalos eljárásban csak vétség lenne. Ha viszont megállapítják, hogy 100 felett van, az már büntetőjogi kategória. 200-at mondtam neki, amit elfogadott. Nem szeretné jogi útra terelni az ügyet. Lehet, hogy már volt neki más esete is. Kérdés, hogy ha csak az lopást vizsgálnák és semmi károkozást, akkor vajon hol állna meg az összeg ? Ekkor már a rendőrség is bekapcsolódik, plusz 2 ügyvédi díjazás, plusz a bíróság, pénzbírság, mit tudom én.....
Hát ha így történt, akkor sajnos nem tudjátok adómentesen megoldani.
2021. szept. 18. 18:32
8/13 A kérdező kommentje:
De, akkor csak SZJA-t kell fizetni ?
Milyen adózású a vállalkozásod?
2021. szept. 18. 23:24
Honnan tudjuk, hogy csak SZJA-t kell-e fizetni? Annyit írtál hogy magánvállakozás, ebből szerinted tudjuk hogy adózol????
Egyébként szépen lassan kiderül, hogy kamu a kérdés. Ennyire szerencsétlen ember nem lesz vállalkozó, főleg nem készít ellopásra érdemes tartalmat a netre... Aki valóban vállakozó, az nem kérdez itt az adózásról úgy, hogy semmilyen információt nem adott előtte. Ilyet az álmodozó kamus óvodások csinálnak. Azon sem lepődnék meg, ha ez ugyanaz a krédező lenne, aki állítólag belement a szerelőnél az aknába... Azt gondoltam a nyári szünet végével kikopnak ezek az unatkozó troll kisgyerekek, hát úgy látszik nem.
2021. szept. 19. 00:55
További kérdések: