Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Veszélyeztette terhesség...

Veszélyeztette terhesség esetén a táppénzt hogy tudom kiszámolni?

Figyelt kérdés
Múlt hónapban kénytelen voltam 9 munkanapot táppénzen lenni, mert nagyon durvák voltak a rosszullétek. Ez konkrétan úgy nézett ki, hogy 08.09-08.19. voltam táppénzen. Klasszikus iroda munka, napi 8 óra minden hétköznap. Ebben a hónapban 21 nap munkanapom volt, így ugye 9 napot táppénzen voltam, 12-t dolgoztam. Le tudná valaki vezetni nekem, hogy hogy számoljuk ki ebből a nettó béremet. A bruttó bérem 272.000 Ft, a munkaviszonyom pedig fennáll több, mint 2 éve. Olvastam én is a neten, hogy 60%-a jár és csak szja-t vonnak belőle. De valahogy nagyon nem az jön ki nekem, amit valójában kaptam. Megköszönném, ha valaki levezetné ezt nekem itt.

2021. szept. 15. 08:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy tp és nem betegszabadság?
2021. szept. 15. 11:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, az biztos. Ugye 9-es kóddal voltam kiírva, akkor nincs betegszabi, hanem rögtön táppénz.
2021. szept. 15. 12:20
 3/7 anonim ***** válasza:

A jelenlegi bruttó béred "senkit" nem érdekel. :) :) :)

A táppénz kiszámításánál van egy bizonyos irányadó időszak. Ebben az irányadó időszakban részedre számfejtett járulékalapot képező jövedelmet veszik figyelembe és az alapján határozzák meg a táppénzed összegét.

Az irányadó időszak nem mindig ugyanaz. Sok minden befolyásolja, de hagyományosan a táppénzre jogosultságot közvetlenül megelőző 3. hónap utolsó napjától visszafele számított 180 naptári nap.

Az ebben az időszakban megszerzett járulékköteles jövedelem az irányadó.

Ha nincs 180 naptári napi jövedelem, akkor jönnek a különböző variák.

Mivel nem ismerjük az "előzményeidet", ezért érdemben válaszolni sem tudunk.

2021. szept. 16. 17:46
 4/7 A kérdező kommentje:
A bruttó bérem 272.000 Ft fixen év eleje óta.
2021. szept. 17. 10:00
 5/7 A kérdező kommentje:
4 nap betegszabadságon voltam áprilisban. Ez csökkenthette a táppénz én alapját?
2021. szept. 17. 10:02
 6/7 A kérdező kommentje:
Illetve ha mondjuk novembertől pl táppénzre mennék, akkor befolyásolná a kapott táppénz összegét az hogy most augusztusban is voltam táppénzen? Bocsi a sok értetlen kérdésért, de ezen egyszerűen nem tudok kiigazodni...😅
2021. szept. 17. 10:07
 7/7 anonim ***** válasza:

"4 nap betegszabadságon voltam áprilisban. Ez csökkenthette a táppénz én alapját?"

Természetesen igen, hiszen alacsonyabb bért kaptál rá, mintha dolgoztál volna.

Milyen időszakra (-tól -ig) és mennyi táppénzt kaptál?

Még mindig nem tudjuk, hogy milyen előzményed lehet, ami Nálad a táppénz összegét befolyásolja.

2021. szept. 18. 04:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!