2018-ban alapitottam egy céget, semmi forgalom semmi vagyon, semmi számla ki menés nem volt, 2019-ben le is nyilatkoztam mert be hivtak. 2020-ban kényszertörölték is, bírósági illetéket is befizettem vagy százezret?!!?
Figyelt kérdés
Most jött is róla a napokban határozat hogy igen törölték, meg hogy a nav benyújtott ez idő alatt követelést nem kis összeget?!??! 30 napom van nyilatkozni hogy miért ellenezném a követelést?!? Mire számitsak? Elengedik? Semmi forgalom nem volt a cégen, a számlatömbből se hiányzik. Ha minden papirt be viszek, elengedhetik???2021. szept. 9. 11:11
1/8 anonim válasza:
Bevallások, beszámoló be lett adva? Nem emiatt lettek bírságok a cégen? Mert ha igen, akkor azt pótolni kell, akkor van esély a tartozás egy részének elengedésére. Tudni kéne a pontos sztorit, mert ez így eléggé hiányos.
2/8 A kérdező kommentje:
Lehet hogy adóbevallás miatti bírság lenne vagy fél millió? 2019-ben behivtak személyes beszélgetésre a navhoz, le nyilatkoztam vagyontalan cég,stb… bírósági illetéket le fizettem vagy százezret ,mondták is hogy rendbe lesz mert kényszertörlik a céget. Aztán most 2 év után küldenek egy határozatott hogy meg szünt, amit már 2019-ben mondták, jah és persze pénzt kérnek
2021. szept. 9. 11:26
3/8 A kérdező kommentje:
Követelést nyújtottak be 2 év után
2021. szept. 9. 11:27
4/8 anonim válasza:
Igen, simán lehet. Bevallás be nem adása miatti bírság simán lehet milliós tétel is, ha nem foglalkozol vele. A legtöbb bevallást nullásan is be kell adni. Könyvelőd mit mondott, mi ez?
5/8 A kérdező kommentje:
Még nem beszéltem vele. Holnap megyek be a navhoz.
2021. szept. 9. 12:33
6/8 anonim válasza:
Nézz rá az adószámládra, ott látható lesz, hogy milyen adónemen van tartozásod. Abból könnyen lehet következtetni a történtekre. De bő 90%-os bizonyossággal mondom, hogy az 1-es válaszban leírtak történtek.
7/8 anonim válasza:
0ás könyvelést is be kell adni minden évben, te nem adtad be ezért kaptál bírságot, ügy lezárva.
8/8 anonim válasza:
Szinte biztos, hogy bírság (215 adónem). Simán össze lehet vele hozni, akár 6-8 millió tartozást is.
Arra ne számítsál, hogy az összes bírságot elengedik, általában az ismételten kiszabottakkal szokták ezt megtenni, az elsőként kiszabottakkal nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!