Angliából rendelt áru után hogyan kell adózni?
Figyelt kérdés
Elkövettem azt a hibát, hogy angliából rendeltem egy ruhát, ráadásul valakinek a nevére, ajándékba. 24 euró valahány cent érték, és pechemre 22 euró alatt adómentes.
Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor hogyan értesítenek az adó/vámkötelezettségről? Levélben, emailben? Személyesen kell ügyet intézni a NAV-nál? Át lehet venni az árut, de csekket küldenek, fizetési határidővel?? Mert fogalmam sincs semmiről. Szeretnék minél hamarabb információhoz jutni. Nem szeretném kellemetlen helyzetbe hozni azt, akinek ajándékba vettem valamit. (Sportdirectes rendelés amúgy)
Köszönöm
#Angliából rendelés
2021. szept. 8. 09:52
1/4 anonim válasza:
Áfát és vámkezelési költséget biztosan kell rá fizetned. Vámot van esély megúszni, láttunk már rá példát. Egyébként k fognak értesíteni a fizetendőkről, és addig nem veheted át a csomagot, amíg nincs rendezve, nincs utólagos fizetés.
2/4 A kérdező kommentje:
Eddig rendben. De ha valaki az egész procedúrának a menetét leírná nekem, annak nagyon örülnék.
2021. szept. 8. 10:00
3/4 anonim válasza:
Mármint milyen procedúráét? A vámolás menetét? Az neked irreleváns, mert azt nem te intézed. Te megkapod az értesítést az eljárásról, ha bekérnek infót (rendelés, számla, fizetési igazolás), akkor beküldöd nekik, utána jön, hogy mennyit kell fizetni, te kifizeted.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor ez nem olyan nagy procedúra. Külföldön élek, nekem Július elseje utánra csúszott egy Kínából való rendelésem, és olyan sok mindent számonkértek, olyan kacifántos módon, mintha kihúzták volna a belemet. Nem az a pici vám fizetés volt a gondom, hanem az egész procedúra. Ettől szerettem volna megkímélni azt a személyt, akinek ajándékba vettem valamit.
2021. szept. 8. 10:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!