Hogyan tudom kifizetni a NAV tartozásomat?
Ne gondoljatok rosszra, semmi olyan dolgot nem csináltam:D
3 éve folyamatosan dolgozok egy helyen bejelentve. Eddig semmi probléma nem volt az adóbevallásommal, de tegnap kaptam egy értesítőt emailben.
Letöltöttem amit küldtek amiben az volt, hogy: Illeték: 17927Ft
Tudjátok ilyen kis táblázat aminek a legalján volt a tartozás összege, de hogy ez mégis mi okból az nem..
Egyébként nincs gyerekem, húszas éveim elején járok még, annyira nem vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal, de eddig minden rendben volt, munkahelyen sem szóltak, hogy valami baj lenne, emailt sem kaptam sosem, hogy valami gebasz van szóval kicsit megijedtem most, hogy mit ronthattam el vagy hogy ez mi..
Banki átutalással is lehet rendezni ezt a tartozást?
Nekem úgy lenne a legkönnyebb igazából.
Hátha másnak is volt hasonló esete.
Zavar, hogy nem tudom miért van ez a tartozás.
Amúgy kérsz csekket 521. adónemre CSEKK nyomin ányk-ba
Vagy bemész ügyfélszolgálatra és ott csekk, vagy bankkártyás fizetés
Vagy EFER rendszeren át online fizetés ügyfélkapusan
Köszönöm nektek!:)
Gondolom az is fent van a neten hova kell utalnom.
15-ös, ez egy előző évről áthozott tartozása ahogy néztem, mert 2021.01.01. nyító volt neki.
IGen, fent van, itt van : [link]
PDF-be letölthető. 521. Illeték adónem
Utalásnál közlemény rovatba az adóazonosító jeled feltétlen írd be (csak azt, nem mást), az alapján könyvelik és azonosítanak be hogy te fizetted
Igen, ez nyitóban jön, tehát előző évek valamilyen tartozása. Ahogy kéred le visszamenőleg az adófolyószámlát, egyszer csak annál az évnél leszel, amikor eredetileg felkönyvelték. Ott látni fogod, hogy milyen jellegű az illeték (nem nyitó lesz ott, hanem maga az illeték jellege).
Az adófolyószámla "pénzforgalmi oldalán" (jobb oldal) az 521 Illeték felirat sorában (legvégén) ott van a bankszámla száma is, ahova utalni kell -> 10032000-01070044
Kérd le előző évekre is az adófolyószámlád. Valamelyik évnél ott lesz, de nem nyitóként szerepeltetve, hogy milyen illetéket írtak elő. Nem lenne rossz tudni, ugyanis, ha nem jogos, akkor még van időd reklamálni és nem befizetni.
"és túlfizetésed lesz, bármikor vissza igényelheted úgyis"
Mármint az elévülési időn belül. Nem csak a hátralék évül ugyanis, hanem a túlfizetés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!